Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Lumea la zi cu jurnalistul H.D. Hartmann: ”2023 va fi anul războiului și a prăbușirii marilor lideri”
Esential

EXCLUSIV! Lumea la zi cu jurnalistul H.D. Hartmann: ”2023 va fi anul războiului și a prăbușirii marilor lideri”

EVZCAPITAL
FOTO:EVZCAPITAL

Invitat la Podcastul ”Hai România”, jurnalistul și politologul H. D. Hartmann a radiografiat succint scena politicii internaționale. Pe fondul evenimentelor din Statele Unite, invitatul lui Ionuț Cristache, a proiectat viitorul Europei, care, potrivit acestuia nu va fi prea ”luminos”.

Într-un context în care Europa este tot mai divizată din cauza sancțiunilor impuse Moscovei și a politicilor privind fenomenul migrationist, aderarea Suediei și Finlandei în blocul politico militar NATO, ar transforma Polonia într-o puterea capabilă să țină piept Germaniei.

Scenarii politice

Este puțin probabil ca Turcia să fie de acord cu integrarea Suediei în Organizația Atlanticului de Nord. Din păcate, regimul de la Ankara va avea nevoie de cel puțin cinci ani pentru a-și reveni din punct de vedere economic.

De aici apare și întrebarea cui rămâne Marea Neagră, în privința Mării Azov nu mai avem niciun dubiu, a intrat în ”administrația” Moscovei. Ankara a fost un pol de echilibru în bazinul Mării Negre. Prin urmare, avem de-a face cu un scenariu în care Rusia joacă rolul principal.

La nivel global, analistul Hartmann a avertizat că evenimentul de la sfârșitul săptămânii când forțele aeriene au doborât balonul misterios care zbura deasupra Statelor Unite poate fi înțeles ca un al doilea ”Sputnik”.

SUA recunoaște că Beijingul este principalul competitor economic și militar. SUA trebuie să intre în contact de negocieri. SUA transmit, prin racheta care dărâmat balonul, un mesaj Chinei. XI Jin Ping și-a anunțat poporul că va urma un război. Factorul declanșator al conflictului dintre China și Washington va fi Taiwan.

Va fi război între Washington și Beijing în 2025

Jurnalistul Hartmann dezminte informația potrivit căreia Taiwan este principalul producător de cipuri la nivel mondial. ”Cel mai mare producător de cipuri este China nu Taiwan. Taiwan este abia al treilea,  chipurile sunt făcute sub patent SUA, trimise în America unde sunt lărgite capacitatea de memorie”. Hartmann atrage atenția că se va da o luptă tripartită în care vor fi implicate Coreea de Nord, de Sud și Japonia.

” Peninsula Coreeană și Coreea de Sud se duce exact in ”pântecul” moale al Japoniei. Când ai pierdut Japonia ai pierdut Australia. Australia nu este un continent, este resursa soldaților americani. Pentru SUA este critică Japonia, fără Japonia s-a încheiat jocul pe cel mai mare culoar economic”.

Revenind pe Bătrânul Continent, Hartmann a precizat că ne așteaptă un 2023 caracterizat de conflicte armate și de o criză politică generată de prăbușirea principalilor oameni politici.

”Anul 2023 va fi anul războiului și a prăbușirii marilor lideri, Rishi Sunak premierul britanic, ministrul Poloniei, cancelarul german, toți nu vor mai fi la conducere până în luna decembrie.

Germania a eșuat în jocul european, nu mai este competitivă. Fără un echilibru între Berlin și Moscova nu vei avea pace în Europa. Europa nu poate exista fără pace între Germania și Federația Rusă. Geografia de care vorbim numai cuprinde state, cuprinde culoare, noi n-avem nici unul. România nu există pe niciun culoar”, a conchis H.D. Hartmann.