Infofinanciar > Esential > Exclusiv. Jurnalistul Fox News Tucker Carlson, victimă a corectitudinii politice! Turcescu: S-a întâmplat ceva, a fost o chestiune intempestivă
Esential

Exclusiv. Jurnalistul Fox News Tucker Carlson, victimă a corectitudinii politice! Turcescu: S-a întâmplat ceva, a fost o chestiune intempestivă

Tucker Carlson a fost dat afară de la Fox News
sursa foto: captură video

SUA este zguduită de o bombă mediatică după ce jurnalistul Fox News Tucker Carlson a fost dat afară. Decizia postului de televiziune a fost luată la cererea președintelui FoxCorp, Rupert Murdoch. Cunoscut drept un conservator radical și apropiat al fostului președinte Trump, vedeta Fox News este ultima pe lista victimelor noului val de corectitudine politică la nivel mondial.

Anunțul a venit la mai puțin de o săptămână după ce Fox News a plătit o sumă uriașă pentru a evita un proces de defăimare în cazul alegerilor din 2020 din SUA.

Conservatorul Tucker Carlson, pus pe liber

Deși oficial nu a fost menționat un motiv al demiterii, se pare că Tucker Carlson ar fi răspândit acuzații nedovedite împotriva Dominion Voting Systems și a Smartmatic, o companie de mașini de vot electronice implicată în alegerile din 2020. Vedeta Tucker Carlson a realizat emisiunea de la ora de maximă audiență a canalului timp de mai bine de jumătate de deceniu.

Prezentatorul a aflat de demiterea sa abia luni dimineață, în cadrul unui apel telefonic. Fox News difuza încă, luni dimineață, promouri pentru emisiunea acestuia. Potrivit presei de peste Ocean, Tucker a susținut puternic cauza republicanilor radicali și este un apropiat al lui Donald Trump.

Moderatorul podcastului HAI România, Robert Turcescu, a remarcat că mișcarea surprinzătoare de la vârful trustului Fox vine în consonanță cu noul val de corectitudine politică în presa mondială.

Noul tip de comunicare corectă la nivel global

„E un eveniment suspendarea emisiunii lui Tucker. E un moment extrem de important, cred eu, pentru ceea ce va însemna presa viitorului într-un fel sau altul. Toate vocile care nu sunt pe linie cu ceea ce înseamnă noul tip de comunicare corectă la nivel global – și aici nu intră numai ziariști, eu cred că intră și politicieni, cântăreți, pictori – dacă nu cânți cum trebuie în linia în care trebuie să cânți, într-un fel sau altul dispar din spațiul public.

Jurnalistul EVZ a completat că în spatele demiterii surprinzătoare a vedetei se ascunde o direcție foarte evidentă în America: supremația ideologiei woke.

„Este o Americă din ce în ce mai stângistă, mai acaparată de ideologiile de tip woke. Tucker Carlson mai spunea lucrurilor pe lume, mai râdea de ăștia, îi mai arăta cu degetul. Emisiunea lui era programată, se dădeau promo-uri luni dimineață. S-a întâmplat ceva, a fost o chestiune intempestivă. Înainte de a fi prezentatorul acestui program de la 8, a fost consilier al postului de televiziune și al managementului stației, poziție importantă. Și în Statele Unite ale Americii, și ei nu au CNA-ul ăsta de… al nostru, au însă acțiuni la bursă, acolo e nebunia. O să înceapă și la noi (n.red. – eliminarea jurnaliștilor incomozi pentru direcția oficială), eu tot vă spun, atenție la anul 2024″.

Tucker Carlson nu o să-i dea în judecată pe cei de la Fox News, a completat Turcescu. Co-moderatorul Mirel Curea a mărturisit că în ceea ce-l privește, nu a stat niciodată într-o instituție de presă în cazul în care nu s-a mai regăsit în politica editorială a acesteia.

Emisiunea tip podcast poate fi vizionată AICI.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.