Infofinanciar > Esential > Exclusiv. Ion Cristoiu, la Hai România, despre cazul lui Horia Constantinescu: „Normal era ca să facă o anchetă”
Esential

Exclusiv. Ion Cristoiu, la Hai România, despre cazul lui Horia Constantinescu: „Normal era ca să facă o anchetă”

Ion Cristoiu, Sursa foto Captură ecran podcast Hai România
Sursa foto Captură ecran podcast Hai România

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost astăzi prezent în cadrul podcastului transmis pe canalul de YouTube al trustului Evenimentul și Capital, Hai România. Acesta a abordat mai multe subiecte de interes printre care s-au numărat și abuzul din cazul lui Horia Constantinescu.

Acesta din  urmă menționat este șeful Protecției Consumatorilor cu care Ion Cristoiu nu a avut o relație foarte strânsă mai ales că jurnalistul a spune că „este un tip pe care eu l-am înjurat mereu pentru că atunci când a izbucnit Războiul din Ucraina nu a găsit altceva mai bun decât să se ducă să controleze niște magazine rusești. Și a trimis corpul de control să le închidă. Domnia sa vrea să candideze la Primăria din Constanța”.

Filmarea cu Constantinescu, dată presei

Totuși, o dată cu această candidatură a apărut și o înregistrate veche de vreo trei ani cu Horia Constantinescu, filmare realizată de către un polițist. Acțiunea întreprinsă de omul legii, și anume de a da presei o înregistrate privată, este o ilegalitate.

„Acei milițieni trebuiau să fie sancționați deoarece profitând de serviciul lor l-au oprit și au cerut actele și l-au înregistrat pe ascuns și au dat la presă. În cazul lui Horia Constantinescu, polițistul care l-a oprit acum trei ani l-a înregistrat cu camera oficială. Ca să înțeleagă babuinii de români. Aceasta este o cameră pe care polițistul de circulație o poartă automat pentru ca în cazul în care conducătorul face gălăgie și contestă o decizie și vine clientul se duce în instanța, acel film se depune la poliție și în cazul în care are loc un proces se pune în fața judecătorului, uite mărturia”, a transmis Ion Cristoiu.

Ce a urmat la nivel înalt după aceste acțiuni 

De asemenea, jurnalistul a spus că nu s-a acționat în niciun fel, iar în acest caz a fost menționat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în special, din cauza faptului c u a fost întreprinsă nicio anchetă după acest eveniment ilegal.

„Ministrul de Interne este domnul Predoiu pe care eu nu mi-l imaginez niciodată ministru de Interne. Eu mi-l imaginez pe domnul Cătălin Predoiu orice: ministrul Justiție, ministrul statului pe loc, ministrul cântării într-un picior, dar ministru de interne nici nu cred că e de interne. Cred că stă pe acolo pe la uși și conduce milițienii. Normal era ca după acest scandal să facă o anchetă și încă o dată să reafirme că este ilegal ca tu milițian să folosești serviciul și tu să-l filmezi și să-l dai publicității”, a declarat Cristoiu în cadrul podcastului.

În cazul polițistului există două variante ori a copiat el filmulețul ori a fost dat de către cineva din arhivă, lucruri acre sunt ilegale.

„Fiecare dintre noi poate fi subiectul acestui abuz. Nu ai voie să dai așa ceva în public. Nu se va întâmpla nimic. Se vor face și mai mari abuzuri. Ce s-a întâmplat cu ăia doi în cazul Horodiceanu. Cei doi l-au filmat pe ascuns și după l-au dat pe rețelele de socializare și la presă. Este inadmisibil”, a concluzionat jurnalistul.