Infofinanciar > Esential > Exclusiv. Ion Cristoiu, la Hai România: „Despre Nicușor Dan nimeni nu poate să spună că e politician”
Esential

Exclusiv. Ion Cristoiu, la Hai România: „Despre Nicușor Dan nimeni nu poate să spună că e politician”

Ion Cristoiu, Sursa foto Captură ecran podcast Hai România
Sursa foto: Captură ecran Podcast Hai România

Pe canalul de Youtube al trustului Evenimentul și Capital, a fost preluat de pe canalul lui Ion Cristoiu podcastul din data de 1 august 2023. Jurnalistul a vorbit despre mai multe subiecte de interes, printre care s-a numărat și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Acesta a spus că în sondajul pe care l-a postat referitor la alegerile de anul viitor pentru primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a ajuns la 23%. Ion Cristoiu a spus că șansele ca Nicușor Dan să câștige alegerile de anul viitor sunt extrem de mari.

Nicușor Dan, din nou primar general

Într-adevăr, acesta nu dă apă caldă oamenilor sau nu a făcut lucruri absolut necesare pentru aceștia, însă este imaginea politicianului real, „este imaginea nepolicienilor”.

„Despre Nicușor Dan poți să spui orice că e zăpăcit, netuns, că nu dă apă caldă, dar nimeni din București nu poate spune că e șmecher. Nimeni nu poate să spună că e politician. Politician înseamnă ceea ce o tabletă a lui Arghezi spunea „vino să mă păcălești”. În imaginea românului, politicianul e șmecher, te păcălește. Îți spune dragă bunică, dar îți ia poșeta. Asta este politicianul. Imaginea acestui politician este contrazisă de imaginea de gen Nicușor Dan. Dacă Nicușor Dan veți afla că s-a dus cu metroul, da, e el, în stilul lui. Este imaginea unui zăpăcit, dar a unui om, despre care nu s-a lipit nicio acuzație de șmecherie, despre ce vreți, de corupție și poporul român, sătul de politicieni care au consilieri”, a declarat Ion Cristoiu despre actualul primar al Capitalei.

Jurnalistul a asemănat cazul lui Nicușor Dan cu cel al lui „Spirache Necșulescu din Titanic Vals”, care le spunea oamenilor să nu îl aleagă și să nu-l voteze.

„De ce este el ales până la urmă ales. Pentru că oamenii din piesă și-au dat seama că el era sincer. Pe acesta l-aș numi eu sindromul Spirache Necșulescu care va acționa la alegeri că dacă partidele își vor găsi și oameni din aceștia Nea Spirache, care s spună că vrea voturile, dar nu face ceea ce face ca să ne ia voturile. Deci de asta spun mare atenție la această creștere în sondaje, mai demult am prevăzut-o, dar acum trebuie să reafirm acest lucru, dar în cazul lui Nicușor Dan se aplică acest sindrom și anume: oamenii sunt sătui de politicieni care te păcălesc să-ți ia votul, oamenii vor vrea politicieni care nu vor să le ia votul”, a continuat jurnalistul.

Ion Cristoiu a spus că scandalul Azilelor Groazei nu a avut un mare impact electoral asupra Gabrielei Firea.

Abuzul polițiștilor

Jurnalistul a adus în discuție și cazul lui Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorilor. Cu acesta, a apărut în presa românească un filmuleț de acum trei ani realizat de către un polițist. Despre această acțiune, jurnalistul spune că este un abuz deoarece înregistrările realizate de polițisti nu trebuiau să apară în meniul public.

Acest caz îl încriminează automat și pe ministrul de Interne al României, Cătălin Predoiu, care nu a realizat nicio anchetă după ce a apărut acest scandal.

„Ministrul de Interne este domnul Predoiu pe care eu nu mi-l imaginez niciodată ministru de Interne. Eu mi-l imaginez pe domnul Cătălin Predoiu orice: ministrul Justiție, ministrul statului pe loc, ministrul cântării într-un picior, dar ministru de interne nici nu cred că e de interne. Cred că stă pe acolo pe la uși și conduce milițienii. Normal era ca după acest scandal să facă o anchetă și încă o dată să reafirme că este ilegal ca tu milițian să folosești serviciul și tu să-l filmezi și să-l dai publicității”, a transmis Ion Cristoiu în cadrul podcastului.