Esential

EXCLUSIV! Ion Cristoiu despre „primirea Oscarului” de către Zelenski: „Războiul din Ucraina a devenit un foarte bun prilej de publicitate”

Cristoiu Sursa foto Podcast EVZ Play
Sursa foto: Podcast EVZ Play

Prezent în podcastul EVZ Play moderat de Robert Turcescu, Ion Cristoiu a vorbit despre mai multe subiecte, însă cu preponderență despre războiul din Ucraina, ca temă generală. Particularizând a fost atins și subiectul din ultima vreme în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a primit Oscarul.

Actorul Sean Penn ajunge pentru a doua oară pe teritoriul atacat de ruși la finele anului 2022. Acesta  a oferit președintelui Zelenski, trofeul Oscar pe care acesta îl avea.

Ion Cristoiu nu a putut să sară peste acest subiect, și a spus că , la momentul actual, războiul din Ucraina a ajuns un mod foarte bun de publicitate.

„Războiul din Ucraina a devenit un foarte bun prilej de publicitate cu actori ce au probleme cu vânzarea producțiilor. Din punctul acesta de vedere nu spune nimic. Mă mir că nu a venit până acum nicio actriță de la Hollywood să se mărite. Încearcă să își facă loc în rândul tefeliștilor, eu nu zic progresiști. E tefelist sau cinism. Și atunci  fac tot felul de gesturi. Dacă observați este o escaladare tipică publicității. Dacă la început îi forțezi, a doua oară nu te mai ia nimeni în seama la ONU. Atunci o bați și ea te acuză de contact sexual neconsimțit, de viol. Știți că atunci când a început această nebunie am constatat că nu era nici un mecanic de locomotivă acuzat, ci de regula: actori sau regizori cu parale. De regulă putea să acuze pe un electrician. Era o modalitate să trăiască și avocații și presa”, a spus acesta.

De asemenea, Cristoiu nu a putut să nu facă referire și la susținătoarele ale președintelui din Ucraina.

„Și la „Frumușica”, toate casierițele au plâns și și-au făcut impresia că poți să fii prostituată și o să vină un miliardar și te face „miliiardăresă”. Întrebarea mea este: omul ăsta când mai guvernează? Pentru că a pierdut cel puțin o zi  cu pregătirea, cu asta, e un spectacol. Este foare greu. Vă spun eu. Sunt câteva filme americane din alea cu sfârșitul lumii și unde președintele Americii ia el stăpânirea planetei și se duce cu ăia să dărâme un asteroid. Personajul principal care nu a divorțat și e pe cale să divorțeze și văzând nevasta că este erou nu mai divorțează. Eu am studiat cu seriozitate propaganda comunistă că nu era de lepădat.  Elementele folosite de presă, proză, de teatru erau elemente de basm. E foarte multă emoție în această manipulare”, a continuat el.

Despre negocieri

Au apărut la Washington Post niște informații conform cărora  SUA ar face presiuni asupra lui Zelenski ca să înceapă negocierile cu Rusia. Ion Cristoiu este de părere că cele mai multe persoane deja s-au plictisit de acest război.

„E fenomenul pe care doctorul Marinescu l-a spus  într-un interviu, apropo de războiul din Ucraina, este sindromul neimplicării fizic. Că stai în fotolii ți se pare frumos războiul, focuri pac-pac și cine o fi ăla ăla. Dacă vreunul din ăștia se duce pe front are altă părere. Din punctul acesta de vedere sigur că oamenii, lumea s-a plictisit. E un război din acesta care e favorabil deocamdată rușilor că ei au cucerit bucata de pământ câtă vreme nu sunt alungați din bucata aia de pământ, nu putem să vorbim despre nicio victorie nici a ucrainenilor, nici a americanilor”, a declarat acesta.