Esential

EXCLUSIV! Frédéric Lamy, CEO Leroy Merlin: „A da mai multă putere managerilor. Este ceea ce noi încercăm”

Lamy Sursa foto Infofinanciar.ro
Sursa foto: Infofinanciar.ro

Frédéric Lamy, CEO Leroy Merlin, a fost prezent în cadrul Forumul Top Angajatori organizat de revista Capital. Acesta a vorbit despre importanța angajaților pentru companiei, dar și despre cât de mult investești în aceștia. 

În ultimul panel al Forumul Top Angajatori s-a vorbit despre rentabilitatea forței de muncă. Întrebat despre cât de importanți sunt oamenii pentru compani, dar și despre cât de mult investește în ei, CEO Leroy Merlin a transmis faptul că dezvoltarea oamenilor este extrem de importantă. 

„Este mai mult decât o întrebare personală, este o întrebare de strategie. Lăsați-mă să împărtășesc cu voi două convingeri pe care le am. Prima pe discuția care a fost începută anterior. Dacă ești în sectorul privat că investitor și dacă aștepți câteva decizii guvernamentale că să îți ajuți oamenii să se dezvolte este o mare greșeală. Trebuie  să iei inițiativa să implementezi proiecte, să îți dezvolți oamenii, să îți dezvolți echipa și să pui extrem de multă energie în asta. Cea de-a doua condiție este extrem de simplă. Am această la această concluzie după 8 ani petrecuți în România cu booming market ( este un boom în economie, o creștere a activității economice) cu o excepțională creștere în piață retail. 

Creșterea pe piața noastră este reprezentată de faptul că se continuă să se investească pe piața fizică: să deschidă noi magazine, să se dezvolte din punct de vedre digital de când a început perioada Covid cu toate transformările digitale pe care le-am învățat. Am investit mult în acest domeniu de învățare.

A doua mea convingere este că trebuie să continuăm să investim în oameni. Aceasta este cheia. Și nu contează sectorul de muncă. Cred că este una dintre cheile succesului companiei pe care o conduc de câțiva ani de zile. Noi nu suntem perfecți, dar încercăm să investim în oamenii noștri din mai multe aspecte. Primul, bineînțeles, nivelul salarial de care au nevoie toți oamenii noștri în contextul actual pe fondul nivelului inflației de aproximativ 15% în august. Este extrem de complicat”, a spus CEO-ul de la Leroy Merlin

Creșterea inflației o problemă majoră

Totuși, chiar și în această situație dificilă a nivelului ridicat al inflației, compania încearcă să susțină oamenii. 

„Este foarte simplu. Încercăm ca oamenii noștri să păstreze „processing power” (puterea de procesare). Nici nu se pune problema să avem oameni care mor de foame. Am decis unele creșteri salariale la începutul anului și vom lua măsuri în curând, pentru că oamenii noștri suferă. În primul rând, este uman să avem grijă de acest aspect. În al doilea rând, dezvoltarea managerilor noștri și dezvoltarea capacității de a manageria și de a motiva oamenii. Salariul este ceva  extrem de important, dar există și alte elemente precum gestionarea oamenilor noștri”, a spus acesta. 

Oamenii reprezintă business-ul 

Un aspect pe care s-a mai axat CEO-ul de la Leroy Merlin este faptul că oamenii sunt văzuți ca o parte extrem de importantă pentru business. 

Noi îi implicăm pe ei în foarte multe aspecte. Îi asociem pe ei cu rezultatele. Oricine este în rolul lor, fie că este casierița, vânzător, manager de departament sau director ești implicat în performanțele companiei”, a transmis reprezentantul Leroy Merlin.

Lamy a spus că un aspect extrem de important este investirea în traininguri pentru oamenii companiei. 

„Și ultimul aspect pe care vreau să-l prezint este dezvoltarea trainingurilor. Dacă ai un buget pe care nu îl tăi din companie niciodată, în special în contexte dificile, în special în această perioada, cred că este cel alocat trainingurilor pentru oameni. La Leroy Merlin, spre exemplu, noi investim în fiecare an 100.000 ore în traininguri pentru oamenii noștri. Suntem 3.000 de angajați. Fiecare persoană petrece mai mult de 35 ore să se învețe în sectorul produselor, în management. Am lansat de curând un program extrem de simplu este ceva basic, pe care îl numim „Digital Passports”, care explică în niște termeni extrem de simpli ceea ce vrem să facem cu compania și în cât timp putem să dezvoltăm asta. Cred că asta este legată cu sensul și scopul companiei”, a zis acesta. 

Managementul optim al oamenilor este extrem de important

Acesta s-a referiT și la rolul managementului în cadrul forței de muncă din interiorul companiei. 

„La acest nivel, rolul managementului este extrem de mare. Situația actuală este diferită, câteodată vânzările nu sunt ok, câteodată avem dificultăți, câteodată statul trebuie să ia niște măsuri, dar în același timp trebuie să rămânem concentrați pe oamenii noștri. Nu suntem cei mai buni manageri  din lume, ne pasă de oameni, încercăm să le transmitem energia noastră, bunăvoința noastră și să îi dezvoltăm pentru că din experiența mea, ceea ce am învățat din România este că această țară este fabuloasă, oamenilor le place să învețe. Asta a fost ceva ce  nu am înțeles când am început să lucrez aici. Oamenii, în special generația tânăra vrea să se hrănească cu proiecte, cu idei noi, tinerii vor să fie implicați în proiecte, să se simtă importanți. Asta nu este legat de salariu. Banii sunt importanți, cu siguranță, dar în același timp, cum putem noi să îi motivăm, cum putem să creăm o motivație interesantă pentru ei să fie implicați în diferite proiecte”, a susținut acesta. 

Ca o concluzia avută la discuția de la Forumul Top Angajatori, Frédéric Lamy a spus că „în locul de a vorbi despre productivitatea echipelor noastre, aș vorbi mai bine despre cultură dezvoltării pentru ei, care este legată cu sistemul educațional, este legată cu trainingurile în care investim.  A da putere oamenilor, este ceea ce noi încercăm în Leroy Merlin”.