Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Cozmin Gușă despre relația pe care o are Băsescu cu Udrea: „Elena știe că a fost trădată, dar nu recunoaște”
Esential

EXCLUSIV! Cozmin Gușă despre relația pe care o are Băsescu cu Udrea: „Elena știe că a fost trădată, dar nu recunoaște”

EXCLUSIV! Cozmin Gușă despre relația pe care o are Băsescu cu Udrea: „Elena știe că a fost trădată, dar nu recunoaște”
sursa foto hai romania

În cadrul podcastului Hai România moderat de Ionuț Cristache a fost invitat politicianul Cozmin Gușă care a vorbit despre fostul președinte, Traian Băsescu, și evoluția sa în campania electorală. În plus, a explicat detaliat care a fost relația dintre Traian Băsescu și Elena Udrea.

„Singura care i-a fost fidelă de la cap la coadă lui Băsescu a fost Elena Udrea. Ea ar fi avut o șansă de supraviețuire dacă Băsescu pierdea în 2009, pentru că nu avea nimeni nimic cu ea. Băsescu a eșuat în salvarea lui Udrea intenționat, a avut un derapaj controlat. Eu cred că și Elena știe că a fost trădată, dar nu zice. Aici este ca între doi bandiți cu foarte multă experiență, se susțin unul pe altul chiar dacă s-au trădat. Ei s-au încurcat în Costa Rica, Elena fiind în Costa Rica a scăpat din închisorile americanilor. Ea a ieșit în urma unor lucruri pe care le-a scris în favoarea lui Trump, ceea ce a și folosit în 2018 când a scris discursul despre familia Biden în România. Acolo s-au dat date, ceea ce nu a fost foarte bine pentru că s-a trezit în postura de martor incomod într-un dosar de acuzații publice a lui Biden și a rețelei lui. Ea a fost prinsă într-o capcană cu Biden și Gitenstein. Calitatea lui Elena astăzi este de pușcăriaș la târgușor, care nu mai are aceeași greutate într-un dosar a lui Biden dacă ar fi fost Elena Udrea achitată. Atunci Băsescu încearcă să meargă pe lângă gard și că încearcă să o ajute, asta nu îl crede și tot așa” susține Cozmin Coșa.

„Băsescu s-a predat din 2004 lui Soros”

Pe același subiect politicianul a dezvăluit cum Traian Băsescu a fost influențat de către Solos, cum acesta a decis pentru el doi pioni din Guvern. „Soros face parte din Deep State-ul American, Soros a venit să se întâlnească cu Băsescu, care i-a promis sprijin. Eu cu Băsescu stăteam într-o seară să facem Guvernul, ce oameni să punem pe poziții, oameni pe care nu îi aveam. Miclea nu era pe poziție, nu știam pe cine să punem la învățământ, la fel și la Justiție. Mi-a zis că a semnat decretul, a pus-o pe Renate Weber consilier pe justiție prezidențială iar Ministrul al Justiției pe Monica Macovei. Eu atunci nu am înțeles nimic, pe una nu o cunoștea iar pe cealaltă o detesta, l-am întrebat ce este cu numirile acestea. El a spus că așa trebuie. Nimeni nu a vrut să conducă acea ședință. Așa că am intervenit să rezolv problema, și l-am pus să o caracterizeze pe Anca Boagiu, Pavelescu, să zică câteva cuvinte despre Monica Macovei și nu trecea Monica Macovei, era primul semn de front de la Băsescu. Sănătos totuși partidul, și atunci am făcut un tertip și nu am mai zis cine este pentru, am zis direct cine este împotrivă…așa nu a mai ridicat nimeni mâna, n-a fost nimeni împotrivă și am trecut-o pe Macovei. La vreo juma de an distanță am aflat de fapt ale cui erau propunerile, Soros era cel din spatele lor. Ambele propuneri erau ale lui Soros, și ca să fac volta, Băsescu s-a predat din 2004 lui Soros pentru că îi era frică de el” dezvăluie Cozmin.