Esential

EXCLUSIV! Concluziile lui Dan Puric : ”Poporul român n-are forță, s-a creat această alergie prin îndobitocire”

EVZCAPITAL
FOTO:EVZCAPITAL

Dan Puric a fost invitatul de marcă al podcastului ”Hai România”, moderat de jurnalistul Ionuț Cristache. Recunoscut pentru activitatea sa în domeniul dramaturgiei, de această dată, Puric a abordat probleme de actualitate ale căror soluții, în accepțiunea maestrului, au îndepărtat societatea noastră de învățăturile și valorile creștine.

Dan Puric își începe alocuțiunea specificând faptul că sistemul politic actual a fost confiscat de politicienii zilei, aserviți ocultei mondiale în detrimentul intereselor cetățenilor.

Puric a precizat cu subiect și predicat care sunt responsabilii pentru situația actuală în care se află România atât la nivel intern cât și la nivel internațional. În accepțiunea regizorului, pe plan intern România este afectată de o infecție permanentă, prezentă în toate instituțiile statului începând cu Parlamentul României și continuând cu Administrația Prezidențială.

Dan Puric: ”Are infecție permanentă și se întreține această stare de infecție”

”Are infecție permanentă, este o infecție permanentă și se întreține această stare de infecție”. Punctul vorbind, Puric este nemulțumit de politica USR-ului care face lobby pentru extinderea drepturilor homosexualilor „Mutanții de la USR. Când un partid susține că un bărbat poate să nască el este mutant. Dar dacă sunteți normali de ce ați acceptat treaba asta? Se dau ordine de la Bruxelles că sunt drepturile omului, atunci transformă dreptul de exprimare în cel mai sinistru libertinaj”.

De asemenea, nici gruparea politică aflată sub conducerea premierului Ciucă nu se află în grațiile maestrului, urmașii Brătienilor au acceptat un proiect prin care martirii pot fi reincriminați.

Puric, ghidat de principiile ne-negociabile precum: dragostea de țară sau de mamă, consideră că Legea Fundamentală a țării este inferioară principiilor menționate anterior.

„Ca la PNL, de ce ați acceptat mizeria de reincrimianre a martirilor. Poporul nu se face bine cu Constituție se face bine cu oameni. Constituția este ”second hand”. Există lucruri care sunt nenegociabile: dragostea de țară, de mama”.

În aceste condiții, Puric radiografiază starea actuală a societății, a tineretului mai exact, despre care afirmă că și-a pierdut reperele istorice, și-a pierdut apartenența.

Dan Puric: ”S-a creat această alergie prin indobitocire”

”Poporul român n-are forță, am fost tocați 50 de ani. În perioada 1877-1916 apar niște personalități de rang mondial până în interbelic, și după numai este nimic. A apărut un tineret care este spălat pe creier, nu mai are apartenență, istorie. Eu am văzut istorici care au afirmat că noi ca țară am fost conduși de oameni cu sifilis, și le plac lucrurile astea.

S-a creat această alergie prin indobitocire. America nu mai are stâlpi morali, repere, valori. Dacă neamțul nu mai învață de Goethe, Francezul de Voltaire, ei nu mai au reper”. Însă, după o lungă incursiune în istorie, tranzitând antichitatea și vremurile contemporane, Puric a identificat o soluție prin care poporul poate fi salvat.

”Acest popor trebuie să lase o urmă creștină. Soluția este salvarea individuală și nu numai, salvarea este colectivă. Omul profund adevărat simte asta. Să lăsăm o urmă diferită”.

În același timp, Puric critică și instituțiile de învățământ, acesta consideră că școala îi va perverti, prin urmare, părinții sunt cei care trebuie să corecteze derapajele instituționale, digitalizarea prevăzută de ministerul Învățământului nu va face nimic altceva decât să producă sinapse.

„ Părinții, scoala ca instituție îi va peverti. Fostul min al Invatamantului zicea că digitalizează total, el nu știe ce sinapse se produc atunci când scrii pe calculator. E cancer, este metastază! Au intrat peste tot în medicină, cultură, trebuie refăcut țesutul poporului. România educată este un dezastru, a fost educată în genul ”Pitești”. Omul nu este computer. Cât poți să digitalizezi? Poporul român este în moarte cerebrală, doar clipește, în clipirea aia încă mai este Dumnezeu”, a conchis Dan Puric.