Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Ciprian Ciucu, despre cazul Anei Oroș, la podcastul HAI România: „Poate e și vina mea.Trebuie să mă ocup de Primăria Locală”
Esential

EXCLUSIV! Ciprian Ciucu, despre cazul Anei Oroș, la podcastul HAI România: „Poate e și vina mea.Trebuie să mă ocup de Primăria Locală”

Podcast Ciucu sursa foto Hai România
sursa foto Hai România

Un val de indignare și furie a fost provocat de tragedia femeii care a fost ucisă la Lacul Morii de câinii vagabonzi. Bucureștenii trăiesc în teroare într-o capitală cu un buget comparabil cu cel al altor orașe din Europa. În cadrul podcastului HAI România, liberalul Ciprian Ciucu, liderul partidului PNL București, care l-a susținut pe Nicușor Dan la alegerile din 2020, a fost invitatul lui Robert Turcescu și a discutat despre acest caz.

Cazul Ana Oros a arătat că nu există niciun plan coerent de rezolvare a situației, se acționează pompieristic, nimeni nu își asumă responsabilități și se pasează vina de la o instituție la alta. Deși se plătesc sume care depășesc deseori mediul privat pe salariile angajaţilor primăriilor și instituțiilor care ar trebui să rezolve problema, în realitate totul e făcut în bătaie de joc. Ce vină are însă Primarul General în acest caz și cum poate răspunde?

Liberalii se pregătesc să îl tragă la răspundere pe edil

Prezent în direct în podcastul moderat de jurnaliștii EVZ Robert Turcescu și Mirel Curea, liberalul Ciprian Ciucu, președintele filialei București a PNL și edil al sectorului pe raza căruia s-a petrecut tragedia, a anunțat că liberalii pregătesc o interpelare publică la adresa Primarului general al Capitalei. Mai exact, a precizat Ciprian Ciucu, PNL pregătește o listă de 10 puncte la care fostul ONG-ist va trebui să răspundă.

Chestionat de Robert Turcescu dacă se poate ajunge la retragerea încrederii față de Nicușor Dan, președintele PNL București a confirmat acest lucru. Însă demiterea primarului printr-un referendum e aproape imposibil de pus în practică, apreciază Ciprian Ciucu. Suspendarea se face la un procent de 30% din populația totală a Capitalei, nu doar cea care și-a exprimat dreptul de vot.

„Liberalii vor avea o mare surpriză la alegeri”

Jurnalistul și scriitorul Octavian Hoandră a atras atenția că este nevoie de asumare politică, în absența căreia astfel de tragedii se vor repeta cu siguranță. Un alt aspect remarcat de editorialistul EVZ se referă la PNL, partidul care l-a susținut pe Nicușor Dan la alegerile din 2020. Astfel, după numeroasele gafe făcute și incerta linie politică, PNL va avea parte de surprize neplăcute inerente în anul 2024, când se vor desfășura 4 tururi de alegeri.

„Nu suntem urâtori de câini, dar viața omului e mai bună. Fără asumare politică totul e o bâjbâială. (…) Liberalii vor avea o mare surpriză la alegeri”, a transmis din Cluj Tavi Hoandră.

Ce este în neregulă cu Nicușor Dan?

Gazda emisiunii a mărturisit că îl știe pe fostul ONG-ist din vremea când au fost colegi în Parlament. „Stătea cocoțat în ultima bancă, pitit într-un colț retras, ceva înfiorător. Eram în opoziție, încercam să-i spun despre niște lucruri comune. Se uita, ziceai că trece prin tine. E ceva în neregulă cu el. Ce se întâmpla în ședintele de partid, îmi povesteau useriștii la vremea la care încă păreau ușor normali, e imposibil, cu el nu se poate face nimic. (…) Acest om stă închis într-un birou, nu răspunde la telefon, nu comunică cu opinia publică”, a afirmat Robert Turcescu în podcastul HAI România.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.