Infofinanciar > Info > Exclusiv! Anca Alexandrescu, dezvăluire emoționantă în podcastul Hai România: ”L-am dus pe Adrian Năstase la mama lui Cristoiu”
Info

Exclusiv! Anca Alexandrescu, dezvăluire emoționantă în podcastul Hai România: ”L-am dus pe Adrian Năstase la mama lui Cristoiu”

Exclusiv! Anca Alexandrescu, dezvăluire emoționantă în podcastul Hai România: ”L-am dus pe Adrian Năstase la mama lui Cristoiu”
sursă foto: captură video

Moderatoarea TV Anca Alexandrescu, cunoscută pentru emisiunea „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea TV, a fost prezentă la podcastul HAI România, unde a discutat cu Ionuț Cristache despre începuturile carierei sale în politică și relația cu fostul premier Adrian Năstase.

Jurnalista Anca Alexandrescu își aduce aminte de ultima perioadă pe care a petrecut-o la Evenimentul Zilei și începutul carierei sale în lumea politicului. Avea 22 de ani, era la început de carieră în presă, timp în care fusese acreditată cam 2-3 ani la Cotroceni, conform spuselor sale. În urma unei știri publicate de Evenimentul Zilei despre niște declarații controversate de-ale lui Ion Iliescu, Anca Alexandrescu nu a mai fost primită la Cotroceni, fiind trimisă la Camera Deputaților, unde „îl scotea din sărite” pe Adrian Năstase. Este vorba despre cel de-al doilea mandat prezidențial al lui Ion Iliescu, perioada 1992 – 1996.

În încercarea de a fi pusă pe „calea cea bună”, Ion Cristoiu i-a lansat o provocare jurnalistei. Năstase, în calitate de lider PSD, pleca des prin țară la diferite evenimente, în diferite localități. Se nimerise la vremea respectivă să aibă o deplasare în Vrancea, de unde este originar fondatorul ziarului Evenimentul Zilei. Cristoiu i-a propus Ancăi Alexandrescu să-l convingă pe Năstase să meargă la mama sa, în satul Găgești, în schimbul unui interviu de o pagină în ziar.

Întâlnirea dintre mama lui Cristoiu și Adrian Năstase

„M-am dus cu tupeu la Năstase, îți dai seama, șansele erau zero”, îi povestește Anca Alexandrescu lui Ionuț Cristache. „Dar Năstase zice da! Și l-am dus acasă la mama lui Cristoiu. Ne-am dus special acolo, a urcat pe jos pentru că nu se putea urca cu mașina până la (casa n.r.) mamei lui Cristoiu. El era deja acolo, a făcut poze, cu reportaj, am făcut după o pagină de interviu cu Năstase. Am fost cu tot alaiul. Cristoiu voia mai degrabă să vadă Năstase care sunt condițiile. Cred că asta a fost de fapt miza atunci. Nu se putea ajunge cu mașina, ulterior lucrurile au mai evoluat în zonă”, își amintește jurnalista.

În trenul spre casă, de la Vrancea la București, Anca Alexandrescu s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc. El i-a spus lui Năstase: „Mie îmi place de Anca, are tupeu, este obraznică, chiar dacă ne enervează uneori, cred că ar fi o schimbare de imagine bună pentru PDSR”, își amintește jurnalista.

Cum a ajuns o jurnalistă în biroul de presă PDSR

După ce a ajuns la București la scurt timp Cristoiu este sunat către Adrian Năstase, care îi spune: „Domnule, ce părere ați avea dacă Anca s-ar transfera la noi, la PDSR, la biroul de presă?”. Cristoiu i-a răspuns că este de acord, dar pentru a avea loc această schimbare are nevoie de o cerere în scris.

„M-a cerut în scris. Am și astăzi hârtia, am păstrat-o. Când m-am mutat la PDSR a fost cumplit. Mi se părea extraordinar, era partidul de guvernare, erau toți niște somități, era Oliviu Gherman, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Vasile Văcaru, erau totuși niște personalități.”