Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Ion Cristoiu la Podcastul EVZ Play: ”Caracterul criminal este că ne-au impus să tăcem, acum ei ar trebui să-și facă harakiri”
Esential

EXCLUSIV! Ion Cristoiu la Podcastul EVZ Play: ”Caracterul criminal este că ne-au impus să tăcem, acum ei ar trebui să-și facă harakiri”

EVZPLAY
FOTO:EVZPLAY

Robert Turcescu și invitatul său Ion Cristoiu, în cadrul Podcastului EVZ Play disponibil pe canalul de Youtube EVZ CAPITAL, au analizat din toate unghiurile posibile implicațiile dreptului la libera exprimare, ce înseamnă, cum este folosit și complicațiile care apar atunci când acest drept, garantat prin Constituție de altfel, este încălcat sau interpretat încheie proprie.

Cei doi jurnaliști, s-au angajat în acest demers în urma informațiilor apărute în presă care au scos la iveală neregulile privind informarea populației despre efectele adverse ale vaccinării împotriva virusului Sars Cov 2. Potrivit documentului făcut public, vaccinul vine la pachet cu peste 40.000 de efecte adverse despre care autoritățile nu au menționat nimic în vremea campaniei de imunizare, ba dimpotrivă, colonelul Valeriu Gheorghiță, actualul director al spitalului SRI le-a recomandat subalternilor să mușamalizeze cazul unei paralizii temporare faciale apărută în urma vaccinării Covid.

Interesul public interpretat în cheie proprie de principalii decidenți politici

Plecând de la această realitate, Turcescu și invitatul său au pornit analiza asupra a ceea ce înseamnă dreptul de a te exprima liber. Câteva precizări trebuiesc adăugate în sensul că presa trebuie să servească interesului public, de unde și prima întrebare ridicată de Cristoiu:

„Marea dezbatere ar trebui să fie aceasta: noi avem voie să devenim trompetele puterii justificând că puterea servește interesului public? NU! Cazul vaccinului este un exemplu ce înseamnă libertate de expresie, și ăia care fac teoria conspirației trebuie lăsați. De la o tâmpenie vine alta, dar dacă ideea se blochează devii trompeta puterii”. Pe scurt, jurnalistul septuagenar subliniază faptul că presa renunță la anumite atribuții pe care le are pentru a adopta discursul promovat de decidenții politici, fără a mai respecta propriul cod deontologic.

”Nu justifică nimic cenzura. Trebuie să publicăm tot, în momentul în care ai interzis ceva, în numele a ceva ai făcut o crimă împotriva propriului popor. Avem dreptul să ne îndoim”, a susținut Ion Cristoiu. În ceea ce privește ”liniștea autorităților” în materie de lista efectelor adverse cauzate de vaccinarea împotriva virusului Covid, ținută de altfel la secret, Cristoiu consideră că „Se încalcă libertatea de expresie care are efecte dezastruoase asupra românilor.

Ion Cristoiu: ”Caracterul criminal este că ne-au impus să tăcem”

Libertatea de expresie este utilă oamenilor, pentru că ei atrag atenția. Acest moment ar trebui să fie un cutremur în România pentru că semnificațiile acestor dezvăluiri sunt uluitoare, cutremurătoare, au încălcat deontologia medicală. Este clar că medicii care au insistat să ne vaccinăm fără a zice ca sunt efecte adverse au încălcat codul eticii”.

Maestrul Cristoiu pune egal între campania de mușamalizare a efectelor adverse și un ordin al Ministerului de Apărare, modificat peste noapte în așa fel încât pe teritoriul României pot fi antrenați militari ucraineni. Gravitatea acestor decizii este descrisă de Cristoiu în felul următor: ”Caracterul criminal este că ne-au impus să tăcem. Puteau să falsifice, dar campania care a fost plătită de stat, acum ei ar trebui să-și facă harakiri.

Bun, au ascuns, la fel se întâmplă și cu războiul din Ucraina. Nu se poate așa ceva! Și pandemia și războiul din Ucraina. Cum adică să modifici peste noapte un ordin de ministru, în așa fel încât noi să putem antrena militari ucraineni pe teritoriul nostru. Foarte bine! Dar să știm și noi!  O să aflăm rapoarte despre cum a fost plătită presă să mintă despre războiul din Ucraina”, conchide jurnalistul Cristoiu.