Infofinanciar > Lumea la zi > Europa își află viitorul. Cum gestionează Meloni și von der Leyen criza refugiaților
Lumea la zi

Europa își află viitorul. Cum gestionează Meloni și von der Leyen criza refugiaților

Europa MIgranți, Sursă foto: Adevărul

Ursula Von der Leyen și Giorgia Meloni s-au deplasat duminică pe insula italiană unde mii de migranți s-au adunat în această săptămână. Insula Lampedusa este măcinată de proteste. Ele vin atât din partea localnicilor, cât și a solicitanților de azil.

Giorgia Meloni a făcut un apel disperat la președinta Comisiei Europene.

Meloni: „Viitorul Europei este în joc aici”

Ursula von der Leyen face apel la țările din Europa să primească migranții din Lampedusa. Președinta Comisiei Europene, recent ajunsă în zona de criză, încearcă să evite suprapopularea insulei și să calmeze protestele.

Șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, și președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, au vizitat Lampedusa duminică, 17 septembrie. Vizita lor are loc după ce, în urmă cu patru zile, peste 8 500 de migranți au sosit în masă pe insula italiană. Insula este aflată la 150 km de coasta Tunisiei. Le Figaro relatează despre această situație.

Giorgia Meloni a declarat duminică că „viitorul Europei este în joc” pe insula Lampedusa, unde zeci de mii de migranți sosesc în fiecare vară și își continuă călătoria spre alte țări europene. „Aici este în joc viitorul pe care Europa vrea să și-l dea, pentru că viitorul Europei depinde de capacitatea Europei de a face față provocărilor majore”, cum ar fi aceste fluxuri migratorii necontrolate, a declarat Giorgia Meloni.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a continuat discursul declarând că imigrația neregulamentară are nevoie de un „răspuns european” și a făcut apel la alte țări ale UE să primească o parte din migranții care sosesc în Italia. „Imigrația neregulamentară este o provocare europeană care are nevoie de un răspuns european”, a declarat ea presei, făcând apel la „statele membre să primească” migranții debarcați în Italia.

Fluxurile au început să scadă în ultimul timp. Însă  există numeroase probleme logistice. În plus, au avut loc tragedii: zilele trecute, printre solicitanții de azil s-a găsit și trupul unui nou-născut. Acesta venise pe lume în timpul călătoriei. Mama lui a primit îngrijiri medicale.