Infofinanciar > Info > Este oficial, Gabriela Firea a demisionat. Cine câștigă din tot acest scandal
Info

Este oficial, Gabriela Firea a demisionat. Cine câștigă din tot acest scandal

Gabriela Firea, Sursă foto: iDevice.ro
FOTO: iDevice.ro

Este oficial, Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei Tineretului și Egalității de Șanse. În urmă cu puțin timp senatorul PSD a ajuns la Palatul Vicoria unde a avut o întrevedere cu președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Demisia fostului edil al Capitalei vine la doar o zi după cea a Ministrului Muncii, Marius-Constantin Budăi.

Gabriela Firea a demisionat

În urmă cu puțin timp Gabriela Firea a ajuns la Guvern unde are o întrevedere cu Marcel Ciolacu. Surse politice au declarat că membrii Partidului Social Democrat se așteaptau ca Firea să-și dea demisia din fruntea ministerului Familiei, în contextul în care Marius-Constantin Budăi a depus deja mandatul pe masa Guvernului.

Surse din PSD au declarat că „ Prin demisia lui Marius-Constantin Budăi se pune presiune pe Gabi Firea să facă un pas în spate și să-și depună mandatul de ministru. I s-a sugerat din zona partidului că este mai înțelept să se retragă înainte de a forța conducerea să-i ceară demisia”, aparent asta a și făcut. Rămâne de văzut dacă formațiunea politică o va mai sprijini în fața lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei.

Gabriela firea a jucat cartea victimei în tot acest scandal al azilelor de bătrâni. Senatorul PSD a motivat că este o acțiune de denigrare provocată de USR pentru a fi scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Colegii de breaslă o acuză de faptul că patronul azilelor de bătrâni unde s-au găsit grave nereguli, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al fostului edil general dar și la clubul de fotbal aflat în proprietatea lui Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

„Din punctul meu de vedere, Firea este cea care trebuie să explice. Nu a existat nicio ședință a unui for, probabil va exista, decizii se vor lua, nu știu dacă o vor privi pe doamna Firea. Nu s-a redefinit noțiunea de onoare. Domnul Budăi a decis.

Din perspectivă personală și coleg de partid cu doamna Firea, din punct de vedere al atribuțiunilor ministerului Familiei nu avea niciun fel de legătură cu azilele. Din punct de vedere politic, demisia este un act unilateral, nu pot eu să o îndemn”, a declarat Gabriel Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Gabriela Firea rămâne fără sprijin politic?

Gabriela Firea va trebui să explice această apropiere dacă ea a existat și să decidă în consecință. Va fi o întâlnire la vârful partidului zilele următoare și această speță probabil nu va putea fi evitată. Poate fi considerată o problemă de imagine din momentul în care această știre se rostogolește peste tot. Din perspectiva PSD, domna Firea este prima care trebuie să explice”, a adăugat Romașcanu.

Gabriela Firea ocupă funcția și de prim-vicepreședinte al PSD și, recent, și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de Primar General al Capitalei în cazul în care partidul o va susține în campania electorală împotriva lui Nicușor Dan.

La nivelul Partidului Social Democrat este cunoscut faptul că între Firea și Ciolacu se duce o luptă aprigă, cel din urmă se teme că fostul primar al Capitalei ar schimba macazul spre o candidatură la prezidențiale.