Infofinanciar > Info > Marian Neacșu, ministru interimar al Muncii. Astăzi, Marius Budăi și-a dat demisia 
Info

Marian Neacșu, ministru interimar al Muncii. Astăzi, Marius Budăi și-a dat demisia 

Marian Neacșu SUrsa foto Economedia
Sursa foto Economedia

Marian Neacșu, cel care ocupă în momentul actual funcția de vicepremier, va fi ministru interimar al Muncii după ce Marius-Constantin Budăi și-a dat astăzi demisia având n vedere dosarul „Azilelor groazei”.  În cursul zilei de luni va fi numit viitorul ministru al Muncii de către Partidul Social Democrat, atunci când va fi organizată o ședință a Consiliului Politic Național. 

Marius-Constantin Budăi și-a dat demisia în cursul zilei de astăzi după ce s-au descoperit neregulile de la azilele de bătrâni din România.

Budăi a demisionat

Atât fostul ministru al Muncii, cât și Gabriela Firea, actual ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, sunt considerați a fi principalii vinovați în acest scandal. 

În timpul ședinței de Guvern, Marius Budăi  nu a spus niciun cuvânt. cel care a anunțat oficial demisia ministrului Muncii a fost Marcel Ciolacu, conform g4media.ro.

„Am văzut din păcate în ultimele zile prea mutle situații care probează această activitate, a devenit o activitate cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț, cu suferinte crunte provocate seniorilor nostri. Am avut astăzi o discutie cu dl  ministru al Muncii – Marius Budăi care m -a anuntat de decizia de a-si depune demisia la finalul acestei sedinte. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a declarat  Ciolacu, la începutul ședinței Executivului.

Se spune că premierul României i-ar fi dat un ultimatum ministrului Muncii pentru a demisia. 

„Ciolacu să plece cu tot PSD-ul de la conducerea țării”

Acest scandal în legătură cu azilele problemă din România a stârnit nemulțumirea extrem de multor oameni. Printre aceștia este și europarlamentarul, Dacian Cioloș, care a spus că este necesar un audit independent situația azilelor. De asemenea, acesta a transmis pe pagina oficială de Facebook că Partidul Social Democrat ar trebui să plece de la conducerea României.

„Marcel Ciolacu trebuie să plece cu tot PSD-ul de la conducerea ţării, de mână cu Firea şi Budăi, pentru că nu înţelege ce face un adevărat prim-ministru al Guvernului României. Nu poţi pune lupul de pază la stână! Or, fix asta a decis ieri premierul PSD, ipocrit îngrijorat de starea bătrânilor bătuţi şi înfometaţi în Ilfov, care l-a pus pe ministrul Budăi să controleze centrele cu persoane vulnerabile din ţară şi să-i facă un raport. Ministrul Muncii este cel care a fost sesizat de Centrul de Resurse Juridice încă de anul trecut cu privire la ororile din Ilfov şi soluţia lui a fost să interzică accesul acestei organizaţii în centrele cu persoane vulnerabile!”, a declarat europarlamentarul.

De asemenea, acesta a spus că Marius Budăi este „autor moral pentru perpetuarea ororilor din Ilfov, iar Ciolacu şi PSD-ul îl pun acum să facă lumină în sistemul de asistenţă socială în loc să-l dea afară”.