Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk are sute de fani în Brazilia. Miliardarul, lăudat de cetățeni la un miting politic
Lumea la zi

Elon Musk are sute de fani în Brazilia. Miliardarul, lăudat de cetățeni la un miting politic

elon musk (sursă foto: time.com)
sursa foto arhiva

Brazilienii conservatori l-au lăudat duminică pe Elon Musk la un miting de susținere a fostului președinte Jair Bolsonaro. Ale cărui probleme juridice se înmulțesc în paralel cu disputa antreprenorului miliardar cu Curtea Supremă a națiunii sud-americane.

„Brazilia îi mulțumește lui Elon Musk”, scria pe o pancartă uriașă în limba engleză la mitingul de lângă plaja Copacabana din orașul balnear Rio de Janeiro. Mii de susținători înrăiți ai lui Bolsonaro au participat.

Elon Musk, lăudat la un miting politic

Musk, un absolutist autodeclarat al libertății de exprimare, este ținta unei anchete în curs de desfășurare. Privind difuzarea de știri false de către susținătorii lui Bolsonaro. Musk a declarat că platforma de socializare X nu se va conforma ordinului unui judecător de la Înalta Curte de Justiție. Cu privire la eliminarea anumitor conturi acuzate de răspândire de dezinformare.

Musk este directorul general al Tesla și SpaceX, care a preluat Twitter, acum X, la sfârșitul anului 2022. Acesta l-a acuzat pe judecătorul Alexandre de Moraes că a suprimat libertatea de exprimare și a încălcat Constituția Braziliei. El a precizat pe X că utilizatorii ar putea încerca să ocolească orice închidere a platformei de socializare prin utilizarea VPN-urilor, sau rețele virtuale private.

Brazilia, piață importantă pentru platformele de social media

Acest lucru l-a determinat pe de Moraes să îl includă pe Musk într-o investigație în curs de desfășurare. Privind așa-numitele miliții digitale. Dar și să deschidă o nouă investigație privind obstrucționarea, incitarea și conspirația penală. Mai mulți vorbitori l-au lăudat pe Musk la mitingul de duminică. „Ceea ce vedeți aici sunt oameni care iubesc libertatea, care nu se vor da bătuți și nu vor îngenunchea în fața dictatorilor, oameni care sunt dispuși să-și dea viața pentru libertate”, a declarat Gustavo Gayer, un congresman pro-Bolsonaro.

La rândul său, fostul președinte l-a lăudat pe Musk pentru că a dat dovadă de „curaj” în fața a ceea ce a numit cenzura lui de Moraes. „El este omul care păstrează cu adevărat adevărata libertate pentru noi toți”, a declarat Bolsonaro. Care este el însuși anchetat pentru o multitudine de infracțiuni. De la sprijinirea unui efort de anulare a rezultatelor alegerilor din 2022 și pregătirea unei lovituri de stat împotriva succesorului său de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva.

Brazilia este o piață importantă pentru companiile de social media. Aproximativ 40 de milioane de brazilieni, adică aproximativ 18% din populație, accesează X cel puțin o dată pe lună, potrivit grupului de cercetare de piață Emarketer, conform Foxnews .