Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk, despre războiul din Ucraina! Elon Musk spune că „Rusia va câștiga cu siguranță mai multe teritori, inclusiv Odesa”
Lumea la zi

Elon Musk, despre războiul din Ucraina! Elon Musk spune că „Rusia va câștiga cu siguranță mai multe teritori, inclusiv Odesa”

Musk spune că Tesla mărește salariile inginerilor în războiul AI
sursa foto arhiva companiei

Rusia va putea să câștige mai multe teritorii în Ucraina pe măsură ce războiul de amploare va continua, inclusiv, eventual, orașul Odesa din sudul țării, a declarat omul de afaceri Elon Musk într-o postare pe X, pe 30 martie.

Musk, care se numără în prezent printre cele mai bogate persoane din lume, a intervenit frecvent în afacerile militare ucrainene, pledând pentru concesii teritoriale către Rusia și împotriva ajutorului american acordat Kievului.
„Cu cât războiul durează mai mult, cu atât mai mult teritoriu va câștiga Rusia până când va ajunge la Nipru, care este greu de depășit”, a declarat Musk.
„Cu toate acestea, dacă războiul durează suficient de mult, va cădea și Odesa.”

Rusia nu are „nicio șansă de a cuceri complet Ucraina

Musk a spus că Rusia nu are „nicio șansă” de a cuceri complet Ucraina, dar „cu siguranță va câștiga mai mult teritoriu”.
Musk a criticat, de asemenea, contraofensiva de vară a Ucrainei, numind-o „o tragică risipă de vieți omenești”, și a cerut din nou Ucrainei să negocieze cu Rusia.
„Dacă Ucraina pierde sau nu tot accesul la Marea Neagră este, din punctul meu de vedere, adevărata întrebare rămasă. Recomand o înțelegere negociată înainte ca acest lucru să se întâmple”, a spus el.
Musk nu este singurul care a prezis că Rusia ar putea obține câștiguri teritoriale în 2024, dar alți comentatori sunt de acord că factorul crucial pentru perspectivele de securitate ale Ucrainei rămâne furnizarea de ajutor din partea SUA.

Vladimir Putin încă mai speră să cucerească orașe ucrainene

Bloomberg a relatat pe 29 februarie că președintele rus Vladimir Putin încă mai speră să cucerească orașe ucrainene importante, precum Kiev și Odesa, și că Rusia ar putea sparge apărarea Ucrainei în vară dacă aliații nu furnizează mai multă muniție.
Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW) a mai spus că, deși Rusia deține în prezent inițiativa pe câmpul de luptă, cea mai mare amenințare la adresa Ucrainei nu este reprezentată de armata rusă, ci mai degrabă de întârzierile continue în finanțarea din partea SUA.
Musk nu a abordat întârzierile de finanțare în evaluarea sa a războiului. El și-a exprimat anterior opoziția față de asistența financiară americană pentru Ucraina.
Congresul investighează în prezent compania SpaceX a lui Musk din cauza acuzațiilor potrivit cărora trupele rusești folosesc terminale de internet prin satelit Starlink în teritoriile ocupate din Ucraina, relatează publicația ucraineană The Kyiv Independent.