Infofinanciar > Info > Se dau bani de la stat. Sumele se ridică la 5.000 de lei
Info

Se dau bani de la stat. Sumele se ridică la 5.000 de lei

Elevii primesc un nou tip de bursă. Cât valorează aceasta
sursa foto: arhivă

Primăria Târgu Jiu a anunțat că elevii care au obținut rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri școlare vor fi recompensați financiar. Această inițiativă recunoaște eforturile și excelența academică a tinerilor din oraș.

Mai mulți elevi din Târgu Jiu au fost premiați în cadrul unei festivități din cadrul Primăriei. Aceștia au ocupat ocupat locuri fruntașe la olimpiade și au fost felicitați de reprezentanți ai Primăriei și ai școlii.

„Cocolea Andreea și Munteanu Eduard au făcut posibilă prezența Liceului Teologic pe podiumul premianților, prin premiile obținute la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor.
Domnul Primar Marcel Romanescu alături de domnul Inspector Școlar General Prof. Istrate Mihai, au înmânat premiile elevilor noștri, domnului profesor Rouă Bogdan din postura de profesor coordonator, cât și directorului Liceului Teologic Pr. Prof. Vătafu Ștefan Cristi.  Aducem mii de felicitari elevilor, organizatorilor cât și celor implicați”, au transmis reprezentanții Liceului Teologic din Târgu-Jiu, potrivit Gorjexpress.

Premiile acordate elevilor

Elevii din Târgul Jiu au câștigat mai multe premii. Aceștia vor fi recompensați financiar în funcție de locul obținut în cadrul concursurilor.

Elevii care au câștigat premiul I vor primi 5.000 de lei. Cei care au obținut locul al doilea vor primi 4.000 de lei. Cei care s-au clasat pe locul al treilea vor primi 3.000 de lei. Pe lângă performanțele academice, sunt recompensate și alte domenii.

Echipa de baschet, care a câștigat o mențiune, va primi 7.000 de lei. Corul „Orpheus“ al Liceului de Arte „C-tin Brăiloiu“, care a obținut premiul II, va primi 9.000 de lei. Echipa de robotică a Colegiului Național Tudor Vladimirescu, care a obținut premiul II, va primi tot 9.000 de lei. Eleva Carla Ionela Sorin Grancea va fi recompensată cu 10.000 de lei pentru performanțele sportive.

În total, sumele alocate pentru premierea elevilor depășesc 150.000 de lei, subliniind angajamentul Primăriei Târgu Jiu față de educație și excelență în diverse domenii. Aceste premii nu doar recompensează performanțele individuale, ci și încurajează tinerii să se străduiască pentru excelență în toate aspectele vieții lor școlare și extrașcolare.

Modalități de recompensare a elevilor din România

În sistemul educațional din România, recunoașterea și recompensarea performanței academice sunt esențiale pentru stimularea elevilor să atingă rezultate deosebite. Există mai multe modalități de recompensare.

Se oferă diplome și premii: oferite în cadrul festivităților școlare la sfârșitul anului sau în timpul altor evenimente speciale, aceste recunoașteri sunt acordate pentru rezultate remarcabile la olimpiade, concursuri naționale și internaționale, și performanțe în diverse domenii școlare.

Burse școlare: acordate de școli, universități, fundații private sau organizații non-guvernamentale, bursele sunt oferite pe criterii de performanță academică, situație materială sau implicare în activități extracurriculare sau de voluntariat. Bursele pot consta în scutirea de la plata taxelor școlare, suport financiar lunar sau alte beneficii materiale și non-materiale.

Această abordare integrată încurajează și motivează elevii să continue să exceleze, contribuind astfel la dezvoltarea personală și profesională a acestora. Recunoașterea performanțelor academice și extracurriculare este un pas esențial în cultivarea unei generații bine pregătite și implicate, potrivit Playtech.