Infofinanciar > Info > Acuzații grave din partea DNA pentru Florian Coldea. Detalii din dosar
Info

Acuzații grave din partea DNA pentru Florian Coldea. Detalii din dosar

Florian-Coldea
Sursa foto: Arhiva companiei

Florian Coldea, general SRI în rezervă, este acuzat de spălare de bani. Presa centrală a scris că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, pensionar SRI și el, ar fi cerut 600.000 de euro de la omul de afaceri Cătălin Hideg.

Cei doi ar fi primit doar o parte din sumă, astfel încât au început presiunile asupra omului de afaceri. În acest dosar, Coldea și Dumbravă, sunt acuzați de luarea a cel puțin 400.000 de lei de la Cătălin Hideg.

Cauțiuni de 500.000 de lei în dosarul lui Coldea

Pe lângă cei doi foști generali SRI, alți doi inculpați în acest dosar sunt avocatul Doru Trăilă și Dan Tocaci, un apropiat al afaceristului Florian Walther. Ei sunt puși sub control judiciar cu cauțiuni de 500.000 lei și 150.000 lei. Cei doi sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, dar și de complicitate la infracțiuni.

Sursele judiciare au transmis că dosarul nu conține și presupuse fapte de șantaj, momentan. Conform surselor, dosarul se bazează pe denunțul afaceristului Hideg.

Dosarul este solid, având probe importante furnizare de Hideg

Banii obținuți ilegal de la Hideg ar fi fost disimulați cu ajutorul unor contracte de consultanță false. Contractul de bază ar fi fost încheiat între Hideg și avocatul Doru Trăilă. Pe urmă, s-ar fi încheiat un contract de consultanță cu firma lui Dumbravă. În final, firma lui Dumbravă ar fi încheiat un contract cu firma lui Florian Coldea. Acesta ar fi traseul prin care au ajuns la cei doi banii într-un final.

Dosarul este foarte bine documentat, iar pe lângă, există și probele furnizate de către afacerist.

Implicarea SRI în acest dosar

Referitor la protejarea fostului prim-adjunct al SRI de către instituție, așa cum spune Coldea peste tot, acest lucru reprezintă doar o iluzie. Dosarul DNA Coldea dovedește acest lucru.

“Nu cred că SRI-ul de azi are vreo implicare în acest dosar, nici în favoarea, nici împotriva lui Coldea și a celorlalți implicați. Chiar dacă SRI ar fi vrut să blocheze acest dosar, nu ar fi putut. Denunțul lui Hideg și înregistrările prezentate public în presă și depuse la DNA sunt arhisuficiente. Procurorul a avut doar o formalitate de îndeplinit. Revenind la prima ideea, să nu uităm că faptele au fost comise la 7 ani după ce Coldea nu a mai fost prim-adjunct al SRI. Magia dosarelor copiate din sistem se pierde ușor-ușor…” a comentat jurnalistul Dan Andronic pe Facebook, potrivit EVZ.ro