Infofinanciar > Info > Elevii și studenții pot solicita ajutor financiar pentru calculatoare. Până când pot aplica
Info

Elevii și studenții pot solicita ajutor financiar pentru calculatoare. Până când pot aplica

Elevii și studenții pot solicita ajutor financiar pentru calculatoare
Sursa foto: unsplash.com

Până la data de 20 mai, elevii și studenții cu vârste de până în 26 de ani au posibilitatea să depună cererile și dosarele necesare pentru a primi un ajutor financiar de 200 de euro. Destinat achiziționării de calculatoare. Această inițiativă este reglementată de un proiect de ordin pus în consultare publică de către Ministerul Educației.

În anul 2023, Ministerul Educației a selectat peste 2.170 de elevi pentru a beneficia de acest ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare. Proiectul de ordin stipulează că elevii și studenții au la dispoziție timp până pe 20 mai pentru a depune cererile împreună cu documentele necesare pentru a putea beneficia de acest sprijin financiar.

Conform Hotărârii nr. 1.294 din 13 august 2004, pentru a beneficia de ajutorul financiar, beneficiarii trebuie să completeze o cerere standard. Să o depună la instituția de învățământ la care este înscris elevul sau studentul. Cererea trebuie să fie completată de către studentul care solicită ajutorul sau, în cazul elevilor minori, de către unul dintre părinți, conform dailybusiness.ro.