Infofinanciar > Info > Echipa națională de rugby n-a fost lăsată să se antreneze pe stadionul Arcul de Triumf. Oficialii FRR au reacționat dur
Info

Echipa națională de rugby n-a fost lăsată să se antreneze pe stadionul Arcul de Triumf. Oficialii FRR au reacționat dur

sportbull.ro; reprezentativa de rugby
FOTO:sportbull.ro

Naționala de rugby nu a fost lăsată să se antreneze în această dimineață pe stadionul Arcul de Triumf. Șeful complexului sportiv, Radu Popa, a fost inițial de acord ca prima reprezentativă să-și desfășoarele antrenamentele pe stadion, însă, acesta a revenit asupra deciziei deoarece terenul era protejat din cauza vremii.

În aceste condiții președintele Federației de Rugby (FRR) , a solicitat în scris ca jucătorii echipei naționale să se antreneze pe iarbă deoarece la sesiunile de pregătire, pe sintetic, au existat 4 accidentări. Răspunsul Federației a fost pozitiv, dar ia intrarea în stadion sportivilor li s-a refuzat accesul.

Sportivilor li s-a interzis accesul pe stadion

Reprezentativa României a învins Polonia cu 67-27 și va disputa următoarea partidă cu Belgia, pe 11 februarie. După care la diferență de o săptămână va evolua în fața rezentativei din Portugalia.

”Siguranța și securitatea jucătorilor sunt principalele obiective ale World Rugby, dar și a Federației Române de Rugby. Până în acest moment am avut deja 4 accidentați care au legătură directă cu antrenamentul pe gazon sintetic”, a precizat Alin Petrache.

Echipa națională evoluează la Campionatul European de rugby. ”Echipa națională este în anul Cupei Mondiale, am început deja acest proces, iar nouă ni se refuză accesul în templul rugbyului românesc. Reprezentăm România în Campionatul European și am avut decența să nu intrăm pe terenul de iarbă când vremea nu ne-a permis”, a completat Petrache.

Șeful Federației Române de Rugby a precizat că durata antrenamentelor nu depășeau 50 de minute, iar antrenamentul de astăzi era necesar pentru meciul pe care îl va disputa în fața Belgiei în cadrul campionatului European de Rugby.

Declarația lui Alin Petrache, șeful Federației de Rugby

”Am avut o singură solicitare pentru un antrenament astăzi pe iarbă și din păcate am fost informați în această dimineață, cu câteva minute înainte de sesiunea de pregătire, că nu putem să folosim terenul central pentru 50 de minute.

Mergem în Belgia, unde sunt sigur că nu vom avea piedici și ne vom putea antrena normal pentru că terenul din Bruxelles nu este administrat de Complexul Sportiv Național. Naționala este un simbol important pentru orice sportiv și mai mult un brand național. Nu putem accepta să fim trecuți la „și altele”. Asta este realitatea”a concluzionat Alin Petrache.

Începând cu sezonul competițional 2023 competiția se desfășoară după reguli noi. Echipele se vor împărți în două grupe, echipele de pe locul 1 și 2 se vor confrunta în semifinale pentru accederea în finală.

Echipele aflate pe ultimele două locuri vor juca în semifinale, după care se lupta pentru meciurile de clasament. Țara noastră face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia. Grupa A este formată din reprezentativele Georgiei, Spaniei, Germaniei și Țările de Jos, potrivit prosport.ro.