Infofinanciar > Lumea la zi > După China, Ungaria poate fi al doilea mare producător de baterii
Lumea la zi

După China, Ungaria poate fi al doilea mare producător de baterii

Uzina-baterii-masini-electrice Sursă foto LifeNews.ro
Foto: facebook.com

Unul din cele mai mari conglomerate de automobile din lume, Stellantis, investește aproximativ 20 de miliarde de forinţi în start-up-ul ungar pe care l-a cumpărat anul trecut, respectiv în compania de informatică cu răspundere limitată aiMotive (aiMotive Informatikai Kft.), care se ocupă de tehnologia auto-conducerii.

Investiția este susținută de Guvernul Orbán cu cinci miliarde de forinţi.

Ungaria, al doilea mare producător de baterii?

Levente Magyar, secretar de stat în Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, a subliniat: ”Compania Stellantis, care deține paisprezece mărci de mașini, a ales Ungaria ca centru al tehnologiei auto-conducerii și al electrificării.

„Suntem mândri că Ungaria a devenit una dintre principalele puteri în industria auto din lume în doar 20 de ani”, a spus  secretarul de stat, care a adăugat: Ţara se află printre primele 20 de state în ceea ce privește producția de automobile. Viitorul în industria auto este reprezentat de conducerea automată și tehnologiile verzi, motiv pentru care este o veste bună că, de exemplu, Ungaria se află pe locul al patrulea în lume în ceea ce privește producția de baterii, dar poate în curând va fi pe locul doi, după China. Prin această investiție Guvernul și-ar îmbunătăți și mai mult poziția globală în producția de mașini, care este unul dintre cei mai importanți piloni ai economiei naționale.

Levente Magyar a amintit că societatea aiMotive Informatikai Kft. a fost fondată în 2015 de câțiva tineri ungari, iar Stellantis a decis să păstreze conducerea ungară a companiei de software după achiziție.