Infofinanciar > Lumea la zi > Donald Trump: ”Vai de America! Cerșim petrol din Arabia Saudită”. Îngenuncherea SUA
Lumea la zi

Donald Trump: ”Vai de America! Cerșim petrol din Arabia Saudită”. Îngenuncherea SUA

Donald Trump - sursa foto - bzi.ro
foto: bzi.ro

La summitul America First Agenda, o serie de dezbateri organizate de conservatorii americani, fostul președinte Donald Trump a criticat puternic administrația Biden, acuzând-o că a dus America în genunchi

Astfel, Trump a afirmat că Statele Unite au ajuns o „țară care cerșește” de petrol de la Venezuela și Arabia Saudită.

Evident, fostul președinte făcea referință la recenta vizită a lui Joe Biden în Arabia Saudită, acolo unde a cerut sporirea producției OPEC astfel încât să fie oprită creșterea barilului de petrol pe bursele internaționale.

Trump a  mai vorbit despre actuala criză economică și creșterea prețului la carburant care se resimte tot mai puternic în buzunarele americanilor de rând

”Cerșim petrol”

„Țara noastră a fost adusă în genunchi, literalmente în genunchi”, a spus Trump. „Inflația este cea mai mare din ultimii 49 de ani – 9,1%. Mulți oameni cred că este mult mai mare decât atât. Prețurile gazelor sunt cele mai ridicate din istoria țării noastre. Am devenit o națiune cerșetoare care se târăște în alte țări după energie”, a afirmat  Donald Trump. El a precizat că, în timpul mandatului său, SUA nu au avut probleme în cee ace privește energia amintind că Statele Unite sunt cel mai mare producător de petrol din lume, depășind atât Rusia cât și Arabia Saudită. SUA este al șaselea cel mai mare exportator de petrol.

Biden versus Trump

Donald Trump i-ar învinge pe Joe Biden și Kamala Harris dacă astăzi ar avea loc alegeri prezidențiale în Statele Unite, potrivit unui sondaj realizat de Centrul American pentru Studii Politice de la Harvard, publicat de The Hill.

Dacă alegerile prezidențiale din 2024 ar avea loc astăzi, 45% dintre respondenți ar vota pentru Trump într-o cursă împotriva lui Biden, care a atras sprijinul a numai 41% dintre respondenți, în timp ce 14% nu erau siguri sau nu știau pe cine ar alege.

Într-o confruntare ipotetică între Donald Trump și actualul vicepreședinte Kamala Harris, avantajul fostului președinte american se extinde la 7 procente – 47% dintre respondenți au spus că l-ar sprijini pe Trump, în comparație cu 40% care ar vota pentru Harris. 13% dintre cei intervievați au fost indeciși.

Un candidat slab

„Biden este un candidat democrat foarte slab și ar pierde chiar și votul popular dacă alegerile ar avea loc astăzi. Trump este departe de a avea o susținere de 50% și există un procent mare de alegători nehotărâți, deși toată lumea cunoaște candidații, pentru că publicul dorește ceva nou, decât continuarea a ceva ce a mai fost”, a spus Mark Penn, care a condus sondajul.

Sondajul vine în contexul în care gradul de aprobare al lui Biden rămâne la cel mai scăzut nivel de la începutul mandatului. Sondajul a mai arătat că rata de aprobare a fost de 38%, rămânând neschimbată în ultima lună.

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, și oficialii de la Casa Albă au spus în repetate rânduri că președintele american vrea să candideze din nou în 2024, dacă starea de sănătate îi va permite.

Și Donald Trump, la rândul său, a declarat în repetate rânduri că vrea să revină la Casa Albă.