Infofinanciar > Lumea la zi > Donald Trump își propune să strângă mai mulți bani decât Joe Biden. Evenimentul de 33 de milioane de dolari
Lumea la zi

Donald Trump își propune să strângă mai mulți bani decât Joe Biden. Evenimentul de 33 de milioane de dolari

Donald Trump (sursă foto: Bloomberg)
sursa foto: arhiva companiei

Fostul președinte Donald Trump își propune să strângă mai mulți bani decât fundraiser-ul de 26 de milioane de dolari al președintelui Biden, organizând unul propriu săptămâna viitoare.

Trump este programat să organizeze un eveniment de strângere de fonduri sâmbătă viitoare în Palm Beach, Florida. Va avea loc un eveniment organizat de fondatorul fondului de hedging John Paulson. Informațiile au fost confirmate de  un oficial de campanie și un purtător de cuvânt pentru Paulson pentru The Hill.

Se așteaptă ca evenimentul să strângă 33 de milioane de dolari, depășind suma obținută de Biden joi la Radio City Musical Hall din New York City.

Donald Trump vrea să strângă mai mult de 26 de milioane de dolari

„Răspunsul la eforturile noastre de strângere de fonduri a fost copleșitor. Până acum am strâns peste 33 de milioane de dolari. Există un sprijin masiv din partea unui spectru larg de donatori. Cina este relativ mică și suntem aproape de limita noastră,” a declarat Paulson într-o declarație.

Campania lui Trump a căutat să compenseze decalajul în strângerea de fonduri față de Biden. Campania lui Biden a încheiat februarie cu 71 de milioane de dolari disponibili. Datele sunt în conformitate cu înregistrprile federale de campanie. Campania lui Trump a încheiat trimestrul cu 33,5 milioane de dolari în bancă. Aceste cifre, totuși, nu includ banii din super PAC-uri.

De asemenea, Comitetul Național Democrat avea de două ori mai mulți bani în bancă la sfârșitul lunii februarie decât Comitetul Național Republican. În același timp, Trump a văzut mai multe dezvoltări care îl vor ajuta financiar. Asta mai ales că fostul președinte se  confruntă cu cheltuielile sale legale.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă a aprobat un acord de fuziune care implică platforma de socializare Truth Social a lui Trump, care este programată să îi ofere fostului președinte o nouă sursă potențială de numerar în valoare de câteva miliarde de dolari.

Între timp, Trump a fost, de asemenea, autorizat să posteze o cauțiune mai mică decât cea ordonată inițial în timp ce contestă cazul său civil de fraudă din New York.

Decizia HQ și media de sondare a The Hill, care reunește o serie de sondaje în statele de luptă, inclusiv Georgia, Arizona și Michigan, arată că Trump îl devansează pe Biden în aceste state cheie în cursa spre Casa Albă.