Infofinanciar > Lumea la zi > Procesul lui Donald Trump a devenit „o atracție turistică”
Lumea la zi

Procesul lui Donald Trump a devenit „o atracție turistică”

Donald Trump (sursă foto: CNN)
sursă foto: arhiva companiei

Jon Selden și soția sa și-au sărbătorit cea de-a 21-a aniversare de nuntă cu o escapadă de weekend la New York. Escapadă care a inclus un spectacol pe Broadway, cumpărături în Soho și un brunch în Central Park.

Luni, Selden s-a strecurat afară din camera lor de hotel la ora 4:30 dimineața. Și a mers pe jos până la Tribunalul Penal din Manhattan în speranța de a prinde un loc la primul proces penal din țară al unui fost președinte. Soția sa avea alte planuri. „Se duce la un centru spa sau așa ceva”, a declarat Selden, un avocat de 48 de ani specializat în vătămări corporale din Austin, Texas. Asta în timpul celei de-a treia ore de stat la coadă.

Procesul lui Donald Trump pentru „banii tăcuți” a devenit cea mai recentă atracție exclusivistă din Big Apple. Chiar și pentru turistul care a văzut totul, acest proces are de toate. Adică povești despre relații intime, celebrități, politică și bani. Printre principalii săi actori se numără o vedetă de file pentru adulți, un fost rege al tabloidelor, un fost consilier al Casei Albe și prezumtivul candidat republican la președinție.

Trump și turiștii

„Este o distribuție atât de interesantă de personaje”, a declarat inginerul de software pensionar Anthony Bastian, în vârstă de 65 de ani. El a sosit la o oră după Selden. Asta după ce a călătorit din suburbiile Philadelphiei pentru a urmări procesul. În fiecare zi în care tribunalul este în sesiune, până la 100 de newyorkezi și turiști se aliniază între un mic parc și o clădire municipală.

Asta în speranța de a obține un loc pe o bancă din lemn din sala de judecată. Sau cel puțin acces la un sistem video cu circuit închis. În jur de șase până la opt sunt recompensați cu locuri în spatele sălii 1530, un cadru lipsit de glamour pentru procesul lui Trump pentru 34 de capete de acuzare. Își strâmbă gâtul pe lângă agenții Secret Service și ofițerii de la tribunal. Pentru a arunca o privire asupra martorului zilei și asupra renumitei coafuri a lui Trump, care neagă acuzațiile.

Un adevărat spectacol

Cele mai bune locuri din sala de judecată sunt rezervate pentru reporteri, diverși avocați și alți invitați. „Publicul general primește resturile”, a declarat Robert Samuel. El este fondatorul serviciului de „stat la coadă” Same Ole Line Dudes. Ai cărui angajați au fost angajați de aspiranți la urmărirea lui Trump pentru a sta la coadă încă de la miezul nopții pentru un loc în dimineața următoare.

„Merită să fii în fața cozii publicului larg dacă vrei cu adevărat să fii în sala unde se întâmplă”, a spus Samuel. Iar unul dintre clienții Dudes din această săptămână a fost Alison Bauer, din Springfield, Mo. Care a plătit 245 de dolari pentru ca cineva să se așeze la coadă la ora 3 dimineața. A ajuns patru ore mai târziu și a intrat în sala de judecată. „Soțul meu este avocat. Dar nu m-am dus niciodată să îl văd lucrând”, a spus ea. „Dar urmăresc acest proces la știri”.

Cu ochii pe Trump

Bauer, în vârstă de 51 de ani, se afla la New York în acel weekend. O ajuta pe fiica ei să se mute dintr-un cămin universitar. Fiica ei avea cursuri în acea zi, iar Bauer, o mamă casnică, a spus că a venit la proces pentru că voia să petreacă puțin timp cu ea. „M-am gândit: „Când voi mai avea o zi numai pentru mine?””, a spus ea.

Alți participanți au sacrificat ceva mai mult din timpul lor. Avocatul public pensionat Jan Datomi s-a simțit frustrat că procesul nu a fost difuzat la televizor. Așa că a luat o decizie de ultim moment de a veni cu avionul din Santa Monica, California. Asta pentru a încerca să urmărească procesul personal. După ce a sosit luni la New York, ea a cercetat scena tribunalului, apoi s-a întors la ora 2:45 a.m. a doua zi, scrie The Wall Street Journal.