Infofinanciar > Info > Document obligatoriu pentru a primi banii de pensie! Care sunt românii vizați
Info

Document obligatoriu pentru a primi banii de pensie! Care sunt românii vizați

pensiile românilor (sursă foto: cancan.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Pensionarii care locuiesc în străinatate sau urmează să facă acest pas vor fi nevoiți să completeze un document obligatoriu pentru a mai putea primi în continuare banii de pensie. Termenul limită pentru a depune acest document este 31 decembrie 2023. Cine nu va depune la timp documentul nu va mai putea beneficia de acești bani.

Românii pensionari care se află în această situație și care au contribuit la sistemul de pensii din România, trebuie să depună certificatul de viață pentru a beneficia de pensie. Acest certificat devine crucial pentru continuarea plăților pensiei în țara de reședință. Procedura pentru acordarea pensiei implică transmiterea de către casa teritorială de pensii a unui exemplar al certificatului de viață completat în Partea A către beneficiarul nerezident în luna octombrie a fiecărui an.

De asemenea, beneficiarul are responsabilitatea de a completa Partea B a certificatului în fața unei autorități legale din țara de reședință sau domiciliu. Dacă este necesar, autoritatea legală poate certifica semnătura beneficiarului, completând Partea C a certificatului, scrie Mediaflux.ro