Infofinanciar > Info > D-ale carnavalului! Un primar decedat trecut pe buletinele din vot și alte povești
Info

D-ale carnavalului! Un primar decedat trecut pe buletinele din vot și alte povești

alegeri 2024 (sursă foto: ZiarMM)
sursa foto arhiva

Anul acesta este foarte important. Vor avea loc alegerile, iar românii trebuie să se prezinte la vot pentru a alege persoanele care vor sta la cârma țării. În an electoral, pot apărea mereu surprize. Dar, câteodată acestea sunt de domeniul fantasticului. În Bacău, s-a petrecut o situație senzațională. Dumitru Sechelariu, decedat din 2013, a fost trecut pe buletinele de vot ca și candidat la primărie.

Alegerile locale trezesc foarte mult interes pentru români. Aceștia își votează primarii care cred că vor face cele mai bune lucruri pentru cetățeni. Dar, de multe ori, aceste alegeri vin cu surprize. De exemplu, o comună din Botoșani are un singur candidat la primărie.

Cursa electorală, primari și buletine de vot

Alegerile locale pot veni cu multe surprize. Un exemplu este dat într-o comună din Botoșani, care are un singur candidat la primărie. Acesta va fi singurul pe buletinele de vot, în lipsa unui contracandidat. Deoarece nimeni nu s-a înscris în cursa electorală, Costel Matei, nu are emoții. Actualul edil al comunei Hănești din județul Botoșani își va păstra locul la alegerile locale din 9 iunie. Până acum, el a avut cinci mandate ca reprezentant al PNL.

Costel Matei a trecut de la PNL la PSD în urmă cu două luni. Plecând alături de alți 10 primari liberali. Acest lucru a avut loc după numirea lui Valeriu Iftime la conducerea filialei PNL Botoșani. Așadar, primarul candidează acum din partea PSD pentru un nou mandat. Fiind singurul care și-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripție Comunal.

„Este o situaţie atipică. Până acum nu s-a mai întâmplat. Dacă vă uitaţi la rezultatele din anii anteriori, vedeţi că şi la PNL făceam nişte scoruri foarte mari, că lumea avea încredere şi probabil asta i-a descurajat pe alţii”, a declarat Costel Matei.

Situație macabră la primăria Bacău

Pe buletinul de vot, candidatul la primăria Bacău a fost confundat cu fratele său decedat. O eroare a fost comisă de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Bacău (BECM). În locul numelui fratelui său Sergiu, pe buletinul de vot pentru funcția de primar a fost introdus numele fostului primar decedat Dumitru Sechelariu. Ulterior, biroul electoral a emis o nouă decizie prin care a reparat greșeala.

„Observând că în corpul Hotărârii nr. 30/10.05.2024 privind stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot utilizate pentru alegerea primarului si a consiliului local s-a strecurat o eroare materială și anume: numele Sechelariu Dumitru, în loc de Sechelariu Sergiu așa cum este corect”, a precizat BECM

Între 1996 și 2004, Dumitru Sechelariu, din partea PSD, a condus în calitate de primar Bacăul. La 54 de ani, problemele cardiace i-au curmat viața. Mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i aduce un omagiu fostului primar la înmormântarea sa. Sergiu Sechelariu a făcut mai multe încercări nereușite de a deveni primar. El candidează împotriva lui Lucian Viziteu de la USR în 2024, conform Fanatik .