Infofinanciar > Info > Dmitri Peskov despre situația din Niger: „ Este foarte puțin probabil ca intervenția străină să ajute”
Info

Dmitri Peskov despre situația din Niger: „ Este foarte puțin probabil ca intervenția străină să ajute”

Dmitri Peskov, Sursa foto Reuters
FOTO: Reuters

Kremlinul intervine în scandalul din Niger, unde junta militară care a confiscat puterea a anunțat astăzi încheierea acordurilor de cooperare militară cu Franța.

În aceste condiții, analiștii politici preconizează că grupările teroriste își vor intesifica activitatea în Africa Centrală și de Vest Cu aceste date pe masă, purtătorul de cuvânt al președinției ruse a precizat că intervenția unui stat aflat în afara regiunii nu ar putea îmbunătății situația din regiune.

„Este puţin probabil ca intervenţia unor forţe din afara regiunii să fie capabilă să schimbe situaţia în bine. Monitorizăm foarte atent situaţia, ne îngrijorează tensiunile din Niger şi continuăm să favorizăm o revenire rapidă la normalitatea constituţională fără ca vieţile oamenilor să fie puse în pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Atât Statele Unite cât și Franța, principalii parteneri occidentali ai Nigerului, au impus sancțiuni drastice Nigerului pentru a restabili ordinea constituțională după înlăturarea fostului președinte Bazoum, potrivit Agerpres.