Infofinanciar > Info > Un fenomen îngrijorător. Dispar farmaciile de la țară
Info

Un fenomen îngrijorător. Dispar farmaciile de la țară

preț medicamente (sursă foto: Optimetrix)
Foto: facebook.com

În multe zone rurale dispar farmaciile, deoarece sunt din ce în ce mai puțini localnici.  Asta face costurile de funcționare să devină prea mari ca să merite afacerea. La fel se întâmplă și în județul Buzău. Aici, măcar autoritățile locale înființează, în schimb, cabinete medicale.

În urmă cu 6 ani, județul Buzău avea acoperire de 90% a comunelor în ceea ce privește existența punctelor farmaceutice. Existau chiar și în comunitățile izolate.

Paul Negoiță deține un lanț farmaceutic buzoian, prezent și în București. Iată ce spune despre restrângerea activității farmaciilor din zone rurale ale Buzăului.

Paul Negoiţă: ”Creșterea costurilor cu forța de muncă, dispariția forței de muncă, dificultățile cu aprovizionarea și, în același timp, scăderea numărului de locuitori din fiecare localitate creează oarecum imposibilitatea de a crea farmacii la țară, acolo unde eventual nu sunt”.

În județul Buzău sunt șase comune în care populația este sub 500 de locuitori. Însă sunt și minim 10 comune mari sau medii care au natalitate pozitivă în ultimii 5 ani.