Infofinanciar > Lumea la zi > Discuții între Xi Jinping și Olaf Scholz. Care au fost subiectele abordate de cei doi lideri
Lumea la zi

Discuții între Xi Jinping și Olaf Scholz. Care au fost subiectele abordate de cei doi lideri

t-online.de
Sursa foto Arhiva companiei

Președintele chinez Xi Jinping și cancelarul german Olaf Scholz au purtat convorbiri video. Acest lucru s-a întâmplat într-un moment în care Uniunea Europeană încearcă să își reducă dependența față de a doua cea mai mare economie a lumii.

„China consideră Europa ca fiind un partener strategic cuprinzător și un pol important într-o lume multipolară. Se speră că Germania va împinge UE să susțină principiile comercializării și echității și să colaboreze cu China pentru a proteja concurența loială pe piață și comerțul liber”, a declarat vineri, potrivit televiziunii de stat CCTV, că Xi i-a spus lui Scholz.

Președintele chinez a menționat, de asemenea, noile politici menite să încurajeze investițiile străine în China. De asemenea, a vorbit și despre „pași importanți”, cum ar fi „ridicarea restricțiilor privind accesul investițiilor străine în sectorul manufacturier”. Xi nu a uitat nici avansarea unei deschideri suplimentare în „comerțul și investițiile transfrontaliere în domeniul serviciilor”.

Tensiunile dintre China și UE sunt în creștere. Acest lucru are la baza unele probleme care includ relația tot mai strânsă a Beijingului cu Rusia. De asemenea, acestea se referă și la practicile comerciale neloiale ale statului chinez, conform aljazeera.com.