Infofinanciar > Lumea la zi > Discursul lui Zelensky nu este de Oscar! Organizatorii premiilor au refuzat cererea acestuia de a vorbi în cadrul ceremoniei
Lumea la zi

Discursul lui Zelensky nu este de Oscar! Organizatorii premiilor au refuzat cererea acestuia de a vorbi în cadrul ceremoniei

Discursul lui Zelensky nu este de Oscar! Organizatorii premiilor au refuzat cererea acestuia de a vorbi în cadrul ceremoniei
sursa foto euronews

Organizatorii premiilor Oscar refuză cererea lui Zelensky de a vorbi la ceremonia din 2023. Premiile Oscar 2023 vor avea loc duminică, 12 martie.

De la invazia inițială a Rusiei în Ucraina în februarie anul trecut, președintele Zelensky a ținut discursuri de profil înalt la ceremoniile de premiere, inclusiv la Premiile Grammy 2022 și la Globurile de Aur din ianuarie. Cel mai recent, Zelensky s-a adresat participanților la Festivalul de Film de la Berlin, unde a fost proiectat pentru prima dată filmul lui Sean Penn despre conducerea sa în timpul războiului, Superpower.

Cu toate acestea, rapoartele de astăzi susțin că președintelui ucrainean i-a fost refuzată posibilitatea de a apărea prin intermediul unei transmisiuni televizate la gala Oscar de duminică. Potrivit unor surse care au vorbit pentru Variety, agentul WME Mike Simpson a făcut apel la Academie pentru a-l include pe Zelensky în mult-așteptata transmisiune, dar a fost refuzat.

Raportul mai precizează că acesta este al doilea an consecutiv în care președintele, care a fost anterior actor de comedie, a făcut o cerere nereușită de a vorbi la Oscaruri. La prima aniversare a începutului războiului dintre Rusia și Ucraina, actorul Mark Hamill, din Star Wars, a vorbit despre surpriza sa atunci când echipa lui Zelenski l-a abordat pentru a ajuta la eforturile de luptă ale țării.

Discuții cu demnitari

The Independent a contactat un reprezentant al premiilor Oscar pentru a face un comentariu.

AMPAS nu este singura organizaţie care a refuzat cererile preşedintelui Zelensky. În septembrie, echipa preşedintelui ucrainean i-a contactat pe organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) în vederea unei intervenţii prin satelit, însă solicitarea a fost respinsă. Un purtător de cuvânt al TIFF a declarat atunci că festivalul canadian „nu comentează despre discuţii purtate cu demnitari, oficiali guvernamentali sau cu ambasade internaţionale”. Acelaşi purtător de cuvânt a adăugat că TIFF „rămâne solidar cu Ucraina atât aici, acasă, cât şi în străinătate, şi este mândru să prezinte profunzimile şi creativitatea cineaştilor din Ucraina la ediţia din acest an a festivalului”.

În ultimele luni, echipa lui Zelensky l-a recrutat pe Simpson, care reprezintă nume grele precum Quentin Tarantino și Bong Joon Ho, pentru a face demersuri la Globes și pentru a reangaja Academia după respingerile de anul trecut. În timp ce Globurile au acceptat ideea și i-au acordat lui Zelensky câteva minute de emisie, Academia nu a fost interesată. Ca o întorsătură personală suplimentară, fiul lui Simpson, Tommy, a colaborat la un cântec pentru „Superpower” cu actrița ucraineană-cântăreață pop Tina Karol, scrie Variety.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.