Lumea la zi

Dmitri Medvedev, confruntat de ucraineni după ultimele declarații! „Ar trebui să caute buncărul lui Saddam să se ascundă”

Dmitri Medvedev - sursa foto - hotnews.ro
sursa foto: hotnews.ro

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Și Apărare Națională, a reacționat la declarațiile provocatoare făcute de Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a vorbit despre „capitularea” Ucrainei, în ciuda eșecurilor armatei ruse pe câmpul de luptă.

„Bloggerul aspirant Dmitri Medvedev ar trebui să se gândească nu la Ucraina, ci la un stat precum Coreea de Nord și buncărul lui Saddam, unde se va ascunde, și în cele din urmă să nu mai scrie «rusia» cu majuscule și să se obișnuiască cu faptul că «nici măcar nu s-au retras încă»” a publicat Danilov pe pagina sa de Twitter.

Capitulare totală?

La 10 septembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a menționat că negocierile cu Federația Rusă cu privire la sfârșitul războiului sunt în prezent imposibile, deoarece partea rusă nu poate formula poziții adecvate. Medvedev a susținut că Rusia cere în continuare „capitularea totală a Ucrainei în termeni proprii”, comentând declarația lui Zelenski despre refuzul negocierii cu Kremlinul până la încheierea războiului, potrivit Libertatea

„Actualele ultimatumuri sunt doar o înviorare de copii, înainte de cerințele din viitor. Și el le știe foarte bine: Capitularea totală a regimului de la Kiev, în condițiile Rusiei” Într-o postare pe Telegram, Medvedev a amenințat că: „Un anume Zelenski a spus că nu va purta un dialog cu cei care dau ultimatumuri.Ultimatumurile din acest an sunt o simplă încălzire înainte de cererile [care vor fi formulate] în viitor. Iar el le știe pe acestea: capitularea totală a regimului de la Kiev în condițiile Rusiei”. Anterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov afirmase la 11 septembrie că partea rusă nu refuză negocierile cu Kievul, declaraţia sa intervenind pe fondul contraofensivei ucrainene în Harkov, unde forţele ucrainene au străpuns linii de apărare ruseşti şi au eliberat zeci de localităţi, ajungând la frontiera de stat cu Rusia.

Zelenski, participând la cea de-a 17-a reuniune YES (Strategia Europeană de la Ialta), a subliniat că deocamdată nu sunt posibile negocieri cu Federaţia Rusă pentru încheierea războiului, deoarece aceasta nu poate formula poziţii adecvate.

Preşedintele ucrainean a menţionat că nu poate oferi detalii despre acţiunile operaţionale ale Forţelor armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă.