Infofinanciar > Info > Digitalizare: Cum să îți transformi businessul prin intermediul unui software de planificare a resurselor enterprise
Info

Digitalizare: Cum să îți transformi businessul prin intermediul unui software de planificare a resurselor enterprise

Digitalizare: Cum să îți transformi businessul prin intermediul unui software de planificare a resurselor enterprise
sursa foto arhiva companiei

 Din ce în ce mai mai multe companii aleg să își gestioneze resursele implementând un software de Enterprise Resource Planning (ERP). Acest tip de sistem informatic face posibil un management integrat și eficient al mai multor tipuri de procese și operațiuni, din zone distincte de business.

Un software ERP are un impact colosal în procesul de digitalizare a companiilor moderne. un tip de software pe care organizațiile îl utilizează pentru a gestiona activitățile de afaceri cotidiene, cum ar fi contabilitatea, aprovizionarea, managementul proiectelor, managementul riscurilor și conformitatea, precum și operațiunile lanțului de distribuție. O suită ERP completă include, de asemenea, enterprise performance management (managementul performanțelor organizației), un software care vă ajută să planificați, să creați bugete, să anticipați și să raportați rezultatele financiare ale unei organizații.

Rolul transformării digitale

Transformarea digitală într-o companie înseamnă integrarea tehnologiilor digitale, tehnologii care au, de altfel, un impact major asupra societății. Prin transformare digitală sunt conduse operațiuni de business către digitalizare, vizând automatizarea de procese, creșterea productivității și a eficienței.

Transformarea digitală duce la mai mult confort pentru companii, la creștere importantă și la o îmbunătățire majoră a serviciilor oferite clienților.

De ce să alegi un sistem ERP pentru afacerea ta?

Un ERP reprezintă un sistem complex, format din aplicații destinate resurselor companiei, care sunt interconectate la o singură bază de date. Aceste sisteme folosesc cele mai recente tehnologii, precum automatizarea proceselor și analiza predictivă.

Un sistem ERP bun poate impulsiona transformarea digitală a afacerii tale pe mai multe căi:

Avantaj competitiv

Îi ajută pe producători să analizeze, să preîntâmpine mai bine nevoile clienților și să adopte strategii mai eficiente de îmbunătățire a proceselor de producție, generând noi oportunități.

Poate fi integrat în cloud

Un ERP poate fi stocat în cloud, crescând accesibilitatea softului. Mai mult decât atât, integrarea în cloud optimizează resursele disponibile, permițând instalarea oricărui tip de platformă modernă, fără să încetinească activitățile companiei.

O bază de date centralizată

Un sistem ERP oferă avantajul unei baze de date centralizate, care permite informațiilor să circule liber în cadrul companiei. Maximizarea datelor business-ului se poate face printr-un program de management al datelor.

Eficientizarea costurilor

Un alt avantaj care derivă din implementarea unui sistem ERP este reducerea costurilor operaționale. Un astfel de sistem poate avea această capacitate și, totodată, crește eficiența și productivitatea companiei, dat fiind faptul că automatizează un proces de producție care necesită multă muncă și timp. În felul acesta, poți realoca resurse altor activități sau sectoare ale afacerii tale.

Sistemele ERP unesc o multitudine de procese de afaceri și permit fluxul de date între acestea. Prin colectarea datelor tranzacționale partajate ale unei organizații din mai multe surse, sistemele ERP elimină duplicarea datelor și oferă integritatea datelor printr-o singură sursă veridică.

În prezent, sistemele ERP sunt esențiale pentru gestionarea a mii de afaceri de toate dimensiunile, din toate domeniile. Pentru aceste companii, ERP este indispensabil precum este energia electrică pentru iluminat.