Info

Dialog ireal în biserică! Ce au discutat, de fapt, Visarion Alexa și femeia care susține că a fost abuzată de părinte

visarion newsflash.ro
sursă foto: newsflash.ro

Noi informații apar în cazul controversat al Preotului Visarion Alexa, parohul unei biserici din Capitală. Acesta a fost recent plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de pe urma unor acuzații de agresiune sexuală. Acum, dialogul celor doi a ajuns la presă, iar discuțiile celor doi ar fi unele

Arhiepiscopia Bucureştilor a venit cu declarații asupra acestui caz și a confirmat că luni, 19 septembrie, se va iniția ancheta penală. Reprezentanții instituției susțin că preotul a fost deja suspendat „de la slujirea preoţească”. „În legătură cu ştirea  referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti in urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal, nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Aceasta apreciază faptul că Arhiepiscopia Bucureştilor va începe, de asemenea, o anchetă independentă privind cazul preotului Alexa. „Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare, cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericesti în cadrul Consistoriului bisericesc”, anunţă Bănescu.

Ce spune apărarea?

În ciuda tuturor celor vehiculate, avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a declarat pentru presă faptul că între cei doi, între părinte și femeia care îl acuză de abuz, a existat doar o relaţie de prietenie și nimic mai mult. „Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022”.

„Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a adăugat apărătoarea preotului. Mariana Mihai a mai spus că între cei doi ar fi fost doar o simplă discuţie „nu neapărat o agresiune”.

Iată ce se arată în decizia instanței: „În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”.

Ce au discutat cei doi?

Jurnașliștii de la Romania TV prezintă publicului întregul fir al evenimentelor potrivit unor surse juridice. Asftel, conform declarațiilor din dosar, cei doi ar fi avut următorul dialog:

Preot: „Ți-a fost rău?”

Victimă: „Cum adică?”

Preot: „Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta”.

Victimă: „Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)”.

Preot: „Te deranjează că te-am atins? (…)”.

Victima: „Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?”.

Preot: „Ca prieten…”

Victima: „Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?„

Preot: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)”

Victima: „Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…„

Preot: „(…) E un gest de afecțiune, nu inventar”.

Victima: „E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit”.

Preot: „(…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine”.

Discuțiile controversate

Preot: „Eram prea concetrat pe sânul ei”. Această declarație ar apărea în dosar și ar aparține suspectului Alexa Visarion, care ar fi recunoscut ulterior în fața procurorilor. „Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei. Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona intimă, sub lenjeria intimă”, se notează în dosar.

Informațiile juridice susțin astfel că suspectul, la momentul respectiv, și-a retras mâna din pantalonii persoanei vătămate. În acest timp, mâinile persoanei vătămate erau în continuare pe umerii săi, iar apoi preotul i-ar fi direcționat mâinile în zona sa intimă pe deasupra hainei preoțești, moment în care persoana vătămată și-a retras mâna.