Infofinanciar > Lumea la zi > Diagnosticele de cancer din Familia Regală Britanică. O incursiune în trecut
Lumea la zi

Diagnosticele de cancer din Familia Regală Britanică. O incursiune în trecut

hotnews.ro
Sursa foto Arhiva companiei

După anunțul regelui Charles al III-lea din luna februarie că suferă de cancer, Kate Middleton a vorbit despre diagnosticul său.  Prințesa de Wales a făcut public faptul că suferă de cancer  pe 22 martie 2024. Aceasta a spus că urmează tratamentul preventiv de chimioterapie. Aceasta nu a oferit detalii despre forma de cancer de acre suferă.

În ceea ce-l privește pe rege, cancerul a fost descoperit atunci când monarhul a fost supus unei proceduri de rutină pe 17 ianuarie pentru a trata o prostată mărită.

Diagnosticul în Familia Regală Britanică

Alți membri ai familie regale britanice au dus propriile bătălii împotriva cancerului de-a lungul anilor.

Sarah Ferguson, ducesă de York: Cancer de sân și de piele

Sarah Ferguson, ducesă de York, a anunțat pe 21 ianuarie că a fost diagnosticată cu cancer de piele, la doar o lună după ce a urmat un tratament pentru cancer de sân.

„Mi-am luat ceva timp pentru mine. Am fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele, al doilea diagnostic de cancer în decurs de un an după ce am fost diagnosticată cu cancer de sân  în această vară. Am suferit o mastectomie și o operație de reconstrucție. Datorită marii vigilențe a dermatologului meu, melanomul a fost detectat atunci când a fost”, a scris Ferguson.

Regina Elisabeta a II-a: cancer la măduva osoasă

Regina Elisabeta a II-a s-a luptat cu mielomul. Acesta este un tip de cancer dureros al măduvei osoase, în ultimii ani de viață, potrivit „Elizabeth: An Intimate Portrait”, o biografie în curs de apariție, scrisă de Gyles Brandreth.

„Auzisem că regina a avut o formă de mielom – cancer de măduvă osoasă. Acesta ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele „probleme de mobilitate” despre care ni s-a spus adesea în ultimul an sau cam așa ceva din viața ei”, a scris Brandreth în carte.

Hilary Fordwich, un expert regal stabilit în Maryland, a remarcat că reginei Elisabeta îi plăcea să călărească cai și a făcut acest lucru până la vârsta de 93 de ani.

„Cu cancerul de măduvă osoasă, a început să sufere de probleme de mobilitate, ceea ce i-a limitat călătoria”, a declarat Fordwich pentru Fox News Digital.

Regina a murit în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Ducele de Windsor: Cancer la gât

Ducele de Windsor a fost regele Edward al VIII-lea timp de doar un an înainte de a abdica de la tron în decembrie 1936 pentru a se căsători cu divorțata Wallis Simpson. Acesta a fost diagnosticat cu cancer la gât în 1971. Ducele, un fumător îndelungat, ar fi urmat o terapie cu cobalt după ce a fost diagnosticat.

A murit la Paris, Franța, la 28 mai 1972, la vârsta de 77 de ani.

Regina Elisabeta I (Regina Mamă): Cancer de colon și de sân

Regina Elisabeta, Regina Mamă, a fost monarh al Regatului Unit și al Commonwealth-ul britanic de la 11 decembrie 1936 până la 6 februarie 1952. În 1966, Elisabeta a fost diagnosticată cu cancer la colon. Domnia Sa a fost operată pentru a i se extirpa o tumoare, după cum a scris biograful William Shawcross în „The Queen Mother: The Official Biography”.

În 1984, regina a primit un diagnostic de cancer la sân și a suferit o lumpectomie. Ea a continuat să trăiască o viață lungă, murind la 30 martie 2002, la 101 ani.

Regele George al VI-lea: Cancer pulmonar

Regele George al VI-lea a preluat tronul la 11 decembrie 1936 până la moartea sa. Acesta a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în septembrie 1951.

„Era un fumător înrăit și fusese sfătuit de medicii săi să fumeze pentru a ajuta la „netezirea plămânilor”, dată fiind bâlbâiala sa”, a declarat Fordwich.

Fumătorul îndelungat a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a i se extirpa plămânul stâng, potrivit The Independent. După o perioadă inițială de recuperare, starea de sănătate a regelui s-a deteriorat. El a cedat în fața bolii pe 6 februarie 1952, la vârsta de 56 de ani.

Regele Edward al VII-lea: Carcinom bazocelular

Regele Edward al VII-lea, care a domnit de la 22 ianuarie 1901 până la moartea sa în 1910, a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer de piele, în 1907.

Cancerul său, care a fost descoperit pe pielea de lângă nas, ar fi fost vindecat cu radium, potrivit ktvu.com.

După ce a suferit probleme de sănătate suplimentare mai târziu în viață, Edward a murit la 68 de ani, la 6 mai 1910, după o serie de atacuri de cord.

Prințesa Victoria: cancer la sân

Fiica reginei Victoria și a prințului Albert, prințesa Victoria, s-a născut la 21 noiembrie 1840. Aceasta a fost diagnosticată cu cancer la sân în 1898. Mamă a opt copii a murit din cauza bolii la 5 august 1901, la vârsta de 60 de ani.

„Nu există familie care să nu fie afectată de cancer. Cancerul nu cunoaște preferințe. Fie că este de stânga sau de dreapta, conservator sau liberal, din clasa superioară sau inferioară, cancerul nu arată nicio înclinație”, a declarat Dr. Nathan Goodyear, director medical la Brio Medical, un centru holistic și integrativ de vindecare a cancerului din Scottsdale, Arizona.