Infofinanciar > Lumea la zi > Dezvăluirile șocante ale unui fost oficial CIA! „Vor să agraveze situația”
Lumea la zi

Dezvăluirile șocante ale unui fost oficial CIA! „Vor să agraveze situația”

Philip Giraldi, Sursă foto: Wikimedia Commons
Sursă foto: Wikimedia Commons

Fostul agent CIA, Philip Giraldi, a susținut că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar avea intenția să atragă NATO într-un război militar cu Rusia. Această declarație a fost susținută într-un interviu acordat canalului de YouTube Judging Freedom.

Zelenski și consilierii lui vor să agraveze situația, pentru ca Rusia să comită acțiuni nesăbuite care să provoace NATO și Statele Unite să adopte măsuri de răspuns”, a mărturisit Giraldi.

Fostul oficial CIA a precizat că președintele ucrainean a încercat să facă acest lucru și atunci când o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei. De asemenea, acesta a catalogat atacurile armatei ucrainene asupra aerodromurilor din Regiunile Saratov și Riazan ca fiind provocări lansate de Kiev.

„A fost o provocare. Ceea ce nu înseamnă că s-au produs schimbări substanțiale și că Ucraina este capabilă să repete din nou astfel de acțiuni”, a mai comentat fostul oficial CIA, scrie site-ul veștidinrusia.

Fostul președinte al Rusiei, de aceeași părere

La fel ca fostul agent CIA, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dimitri Medvedev, a declarat la începutul lunii octombrie că Volodimir Zelenski încearcă să pornească un Al Treilea Război Mondial, prin implicarea forțată a NATO în conflictul deja existent între Rusia și Ucraina.

„Zelenski vrea să intre rapid în NATO. Bună idee. Doar implorând Alianța Nord-Atlantică să grăbească începutul celui de-Al Treilea Război Mondial. Biden a anunțat că nu recunoaște anexarea noilor teritorii la Rusia. Este chiar ciudat că și-a adus aminte de noi Totuși, este păcat. Am putea găsi un loc bun pentru a deschide un consulat american în noile regiuni ale Federației Ruse”, a scris Medvedev la acea vreme într-o postare pe Telegram, scrie Pro TV.

Rusia a amenințat cu pornirea celui De-al Treilea Război Mondial

La jumătatea lunii octombrie, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov, a anunțat că aderarea Ucrainei la NATO va putea duce la începerea celui De-al Treilea Război Mondial.

„Kiev știe foarte bine că un astfel de pas ar însemna o escaladare garantată la al treilea război mondial”; „Aparent, asta urmărește: să creeze zgomot informațional și să atragă atenția asupra sa încă o dată”, a susținut atunci Venediktov.

„Dar având în vedere că mulți membri ai regimului de la Kiev nu au legătură cu realitatea, nu m-aș mira dacă unii oameni de acolo chiar se așteaptă ca țara lor să fie admisă în NATO”; „Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că, în ciuda declarațiilor că nu au fost implicați în evenimentele din Ucraina, acțiunile reale întreprinse de occidentali arată că aceștia sunt parte directă în conflict”, a mai spus oficialul rus, scrie Digi24.

Alexander Venediktov a mai susținut că „aderarea Ucrainei la NATO va da automat o nouă calitate implicării Occidentului în conflict, iar articolul 5 ar urma să intre în vigoare (despre apărarea colectivă – menționează TASS)”.