Infofinanciar > Lumea la zi > Destinații de buget pentru vara lui 2024. Care sunt cele mai ieftine orașe
Lumea la zi

Destinații de buget pentru vara lui 2024. Care sunt cele mai ieftine orașe

unde călătoresc românii concedii (sursă foto: gds.ro)
Sursa foto Arhiva companiei

Mulți călători sunt foarte atenți la buget în această vară. Potrivit unui sondaj recent al Skyscanner, peste 50% dintre americani au în vedere bugetul atunci când rezervă călătorii pentru sezonul următor. În timp ce mulți americani și-au rezervat deja călătoriile de vară. Un procent de 34% încă încearcă să găsească oferte. 21% așteaptă oferte de ultim moment.

Pentru cei care nu au făcut încă rezervări, luați în considerare una dintre aceste destinații internaționale unde zborurile au devenit mai accesibile.

Croația, prima destinație de buget pentru o vacanță în 2024

Zborurile către Split sunt cu 24% mai ieftine decât erau în 2023, potrivit datelor Skyscanner. Această locație baltică este o destinație excelentă de luat în considerare. În general, orașul a devenit un loc mai ieftin de vizitat în ultimii ani.

„Croația a crescut în popularitate în ultimii ani, iar o capacitate mai mare înseamnă prețuri mai bune”, a declarat Laura Lindsay, expert în tendințe globale de călătorie la Skyscanner.

Nu duce lipsă de lucruri de făcut și de văzut în timp ce vă aflați acolo.

„Un oraș istoric de-a lungul coastei, Split oferă fanilor «Game of Thrones» posibilitatea de a vedea locul unde au avut loc filmările, precum și situri de săpături arheologice. Chiar la ieșire, în orașul Trogir, vizitatorii pot gusta și experimenta nașterea vinului Zinfandel”, a spus Lindsay.

Dubrovnik, Croația ține la buget

Prețul mediu al unui zbor din SUA către Dubrovnik este cu 22% mai ieftin în perioada ianuarie – mai 2024 decât în perioada ianuarie – mai 2023, potrivit datelor Skyscanner. Ca și Split, Dubrovnik a devenit o destinație populară de buget pentru pasionații de istorie și pentru fanii „Game of Thrones”.

„Transportă-te în epoca medievală în minunatul oraș Dubrovnik”, a spus Lindsay. „Vizitatorii se pot plimba de-a lungul zidurilor castelului și se pot aventura în sus și în jos pe străzi pentru a explora micile magazine și bucătăria. Dubrovnik a fost, de asemenea, un loc de filmare pentru „Game of Thrones” și a fost un loc proeminent în timpul Războiului de independență croat din anii ’90.”

Zurich, Elveția

Anul acesta veți plăti cu 24% mai puțin pentru zborurile către Zurich, comparativ cu anul trecut. Este o destinație ideală atât pentru iubitorii de istorie, cât și pentru gurmanzi.

„Epicentrul financiar al Elveției, Zurich este așezat pe vastul lac Geneva. Bucurați-vă de un tuk tuk fondue în timp ce vizitați orașul și aflați despre vasta sa istorie. Nu uitați să gustați ciocolata elvețiană în magazinele din tot orașul.”, a declarat Lindsay.

Nassau, Bahamas

Puteți zbura dus-întors în Bahamas pentru mai puțin de 250 de dolari în unele cazuri – o afacere excelentă de zbor. Costul zborurilor către Nassau a scăzut cu 23% de la an la an, conform datelor Skyscanner.

„Bahamas este imaginea paradisului – pare mult mai departe de SUA decât este. Călătorii din SUA tânjesc după aventura insulară, 6 din 10 dintre destinațiile în trend pentru 2024 fiind insule. Având în vedere că Bahamas este mai aproape de coasta Floridei decât Texas sau California, călătorii americani profită.”, a declarat Lindsay.

București, România

Zborurile către București sunt acum cu 22% mai ieftine față de anul trecut. Această destinație a crescut în popularitate în ultimii ani, probabil datorită unui serial popular de pe Netflix.

„86% dintre călătorii din SUA sunt inspirați să rezerve o călătorie într-o destinație pe care au văzut-o pe marele sau micul ecran. Ca urmare a serialului de succes al Netflix «Wednesday», România înregistrează un interes crescut. Călătorii se apleacă asupra laturii lor gotice pentru a verifica ei înșiși unde s-a filmat ‘Wednesday’.”, a declarat Lindsay, conform yahoo.com.