Infofinanciar > Info > Ce deficit bugetar va avea România în acest an? Ce declară Marcel Ciolacu
Info

Ce deficit bugetar va avea România în acest an? Ce declară Marcel Ciolacu

Ce deficit bugetar va avea România în acest an? Ce declară Marcel Ciolacu
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unei declarații oferite de premierul României, Marcel Ciolacu, în acest an, deficitul bugetar maxim al țării noastre va reprezenta 5,5% din Produsul Intern Brut. La finalul lunii august a acestui an, deficitul bugetar era aproape 2,7%.

„Anul trecut am avut un deficit de 6,2%, regula de bază când vorbești cu Comisia este de la 6,2% să scazi cu 0,5% și de aici pleci și explici contextul. Oamenii nu sunt obtuzi și mie nu mi-a cerut nimic Comisia. Am zis de la început, dacă vreți 4,4%, eu pot să îl realizez. E o operație reușită, dar pacientul va fi decedat. Eu, părerea mea, că ne vom încadra într-un deficit de maximum 5,5%”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Totodată, tot referitor la deficitul bugetar, au discutat și delegații FMI împreună cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„După Comisia Europeană, ne atrage atenţia şi FMI. Vine Comisia Europeană li spune: «Aveţi grijă cu deficitul bugetar, dacă nu faceţi ceva, ajunge la cote alarmante. Sunteţi în pericol să vă suspendăm fondurile europene, toate, şi din Politica de coeziune şi din PNRR»”, este mesajul pe care l-a transmis Marcel Boloș pe platforma de socializare Facebook, conform digi24.ro