Infofinanciar > Info > Deconstruind rădăcinile mitice ale Moscovei: „Rusia, de la a treia Romă, la omuleții verzi” a apărut la Editura de Carte
Info

Deconstruind rădăcinile mitice ale Moscovei: „Rusia, de la a treia Romă, la omuleții verzi” a apărut la Editura de Carte

Rusia, de la a treia Romă la omuleții verzi. Sursa foto: arhiva personala
Sursa foto: arhiva personala

Acțiunile Federației Ruse față de Ucraina au stârnit numeroase discuții în rândul publicului. Ca răspuns, Florian Bichir, un istoric și autor din România, a ales să rămână neutru și să reediteze în schimb una dintre lucrările sale, care a stat la baza celei de-a doua teze de doctorat.

Florian Bichir, cunoscut pentru vehemența sa în aparițiile publice, în urma unor lungi documentări în privința fenomenului rusesc, a prezentat în cartea „Rusia, de la a treia Romă, la omuleții verzi”, psihologia poporului rus, felul în care acest imperiu a rezistat peste ani, dar și mentalitatea rusească care a fost grea de înțeles pentru occidentali. Așa cum a spus și Florian Bichir, “între noi și Rusia poate exista doar respect, nicidecum o dragoste pentru că aceasta este imposibilă !”

Disperarea Federației Ruse

Factorul religios reprezintă un instrument relevant pentru puterea imperialistă, iar faptul că Federația Rusă are în intenție o solidaritate ortodoxă, nu ar trebui să fie un șoc pentru nimeni. Cele mai mari idealuri ale Rusiei au fost întotdeauna ilustrate de Biserica Ortodoxă Rusă. În acest context, „Biserica Ortodoxă Română trebuie să se facă plăcută Occidentului, altfel, va sfârși în brațele Moscovei”, conchide Florian Bichir în cartea sa.

Dorințele Federației Ruse au stârnit multă neliniște în rândul oamenilor, motiv pentru care, misterele acestei țări vor rămâne întotdeauna greu de descoperit. Cu toate acestea, Florian Bichir a reușit să redea o parte din secretele “minților luminate” de la Moscova, creionând o imagine cât mai corectă și concretă asupra unei lumi greu de înțeles.

Dacă vrei să înțelegi care sunt motivele pentru care Rusia nu vrea să renunțe la imperialismul de altădată și ce o mână în lupta pentru hegemonie, poți găsi cartea „Rusia, de la a treia Romă, la omuleții verzi” scrisă de Florian Bichir, disponibilă acum la punctele de difuzare a presei și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.

„Cimitirul nevaccinaților” a apărut la Editura de Carte

Romanul ”Cimitirul nevaccinaților” scris de Sorin Ovidiu Bălan a apărut la Editura Evenimentul și Capital și este disponibil la punctele de difuzare a presei și prin comandă online pe edituradecarte.ro.

Cum ar fi arătat ultimii doi ani din viața ta dacă nu ar fi existat pandemia ? Cu siguranță îți este greu să răspunzi la această întrebare, însă poți răspunde, fără a sta vreo clipă pe gânduri, la întrebarea: cum ți-au afectat anii de pandemia cursul vieții ? Fiecare din noi a fost influențat într-un mod pozitiv sau negativ de ceea ce s-a întâmplat în timpul pandemiei. Aproape că am putea compara viața noastră cu traiul într-un cimitir. Cel puțin, Sorin Ovidiu Bălan, așa a văzut lucrurile.

Cartea “Cimitirul nevaccinaților” scrisă de Sorin Ovidiu Bălan reprezintă o incursiune a noastră, a tuturor, printre „mormintele” celor care au avut de suferit în timpul și de pe urma pandemiei. După spusele autorului, pandemia încă nu s-a încheiat. “Așa cum războaiele mondiale s-au încheiat prin conferințe de pace, așa se va întâmpla și în cazul pandemiei. Nu a avut loc conferința de pace și nu a avut loc un Nürnberg”.

Acest roman de dragoste a cărui acțiune se petrece într-o perioadă prin care am trecut cu toții, însumează toate nedreptățile, tragediile, terorile la care au fost supuși oamenii în timp ce unii conducători își făceau de cap, având în mâini destinele unor popoare. “Bă, bețivilor și troglodiților. O să urmeze să vă vaccinați. Dar să rămâneți aici, afară, că deocamdată îi vaccinează pe funcționari, înăuntru. Voi știți că nu aveți voie înăuntru, așa că or să vă vaccineze afară. Bucurați-vă, bă tâmpiților, și nu mai faceți mutrele astea lungi. Că statul are grijă de voi, ultimele scursuri, și cheltuie bani să vă vaccineze”, avea să spună unul dintre personajele principale ale romanului.

Sună extrem de cunoscut ! În același mod au fost îndoctrinate masele pentru a se vaccina. În același mod au procedat conducătorii atunci când oamenii au fost privați de drepturile și libertățile lor fundamentale prevăzute și garantate de Constituție. Această lume pe care Sorin Ovidiu Bălan o creionează în cartea sa este lumea pe care a trăit-o și el, și eu, și tu.

Poți achiziționa ”Cimitirul nevaccinaţilor” de Sorin Ovidiu Bălan de la punctele de difuzare a presei și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.