Infofinanciar > Info > Declarații de ultimă oră ale lui Marius Budăi! Ce se întâmplă cu majorarea drepturilor și cu pensiile speciale
Info

Declarații de ultimă oră ale lui Marius Budăi! Ce se întâmplă cu majorarea drepturilor și cu pensiile speciale

Budai, Sursă foto: G4Media.ro
Sursă foto: G4Media.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit luni noi detalii despre majorarea pensiilor, dar și despre planurile pe care le are coaliția de guvernare în ceea ce privește situația pensiilor speciale. Declarațiile oficialului au venit cu câteva ore înainte de ședința dintre reprezentanții PNL și PSD, programată în această seară.

„De la preluarea mandatului, sfârșitul lui noiembrie 2021, am avut de îndeplinit un jalon din PNRR. Mi-am propus să îndeplinesc PNRR în deplină transparență, spre deosebire de dumneavoastră. Recent Banca Mondială ne-a înaintat și un raport pe baza căruia lucrăm acum. Nu în secret. Acest proiect va fi transmis spre Guvern în curând. (…) Concluziile vor fi trase în două zile, iar draftul vă asigur că îndeplinește criteriile PNRR”, a susținut Marius Budăi în plenul Camerei Deputaților în cursul zilei de luni, potrivit celor de la Realitatea.net.

Ședința, organizată la cererea USR

Ședința de plen, în care a oferit declarații Marius Budăi, a fost organizată la solicitarea Grupului parlamentar al USR. De altfel, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a intitulat această întrunire drept „Stadiul îndeplinirii Jalonului 215 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale – şi care sunt paşii concreţi făcuţi de Ministerul Muncii pentru a duce la îndeplinire la timp acest angajament”.

La începutul acestei luni, oficialul USR a precizat că ministrul Muncii trebuie să ofere explicații despre stadiul îndeplinirii jalonului 215 din PNRR, respectiv pe pachetul legislativ referitor la pensiile speciale.

„Este vorba despre pachetul legislativ pentru pensii speciale. Este jalon PNRR, este termen 31 decembrie. Suntem în 9 noiembrie şi nu mai este mult timp. Nu ştim ce planuri are Guvernul cu acest jalon important, toată societatea aşteaptă să vadă cum va fi soluţionată această problemă, de aceea USR l-a chemat pe domnul Budăi să ne spună care sunt intenţiile Guvernului, care este calendarul gândit de dânşii pentru adoptarea acestui jalon din PNRR”, a precizat la acea vreme Moşteanu, potrivit celor de la Bursa.

Răspunsul lui Budăi

Printre altele, în cadrul plenului, Marius Budăi a ținut să le mulțumească politicienilor din USR pentru invitaţie, deşi acesta a considerat că a fost una politizată. De asemenea, el a mai susținut că va spune câteva adevăruri despre PNRR. În același timp, ministrul a scos în evidență faptul că, de la preluarea mandatului, şi-a dorit să implementeze PNRR în deplină transparenţă.

„Cele şase legi trecute în PNRR nu sunt nici gestionate nici implementate de ministerul Muncii”, a precizat Budăi.

Oficialul a mai spus că Banca Mondială și-a trimis reprezentanţi care au avut discuţii cu patronatele şi sindicatele, lucru pe care, în opinia sa, cei de la USR nu l-au făcut.