Infofinanciar > Info > De pe terenul de tenis, direct în vinotecă. Ilie Năstase își lansează propriul vin
Info

De pe terenul de tenis, direct în vinotecă. Ilie Năstase își lansează propriul vin

Nastase sursa foto Fanatik
Sursa foto: Fanatik

Fostul tenismen, Ilie Năstase își va prezenta colecția sa de vinuri în ediție limitată la Ro-Wine, The International Wine Festival of Romania pe data de 21-22 mai.Vinul va putea fi descoperit de iubitorii de vinuri premium.

Cele trei vinuri produse de Domeniile Prince Matei pentru Ilie Năstase vor fi prezentate la cel mai mare târg de profil, găzduit de Fratelli. Aceste vinuri îi poartă semnătura marelui sportiv. Colecția „Nasty” conține: Cuvee Alb (Fetească Albă și Fetească Regală), Cuvee Rose (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și fetească Neagră) și Cuvee Roșu (Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră).

Proiect realizat împreună cu Prince Matei

Ilie Năstase și-a declarat în nenumărate rânduri admirație pentru vinul Prince Matei, cu o istorie de mai bine de 20 de ani în Dealu Mare. El și-a dorit producerea unui vin care să-i poarte numele și să provină de la același terroir de excepție. Astfel,a luat naștere colaborare cu crama Domeniile Prince Matei.

„Îmi doresc ca vinul Nasty să dea startul promovării vinului românesc de calitate în întreaga lume”, a declarat Năstase.

„Eticheta aparent simplă, o semnătură și un cap de leu stilizat, ce poartă frizura-semnătură a campionului, este o metaforă perfectă pentru vin. Semnătura înseamnă întotdeauna o responsabilitate asumată, iar Ilie Năstase nu doar că și-a asumat, ci a și anunțat public că își dorește să promoveze acest vin în toată lumea – o inițiativă excelentă și foarte binevenită pentru imaginea vinului românesc. La al doilea nivel de lectură, aparenta simplitate a etichetei amintește de naturalețea unui rever sau a unui passing-shot, mișcări care sunt doar la prima vedere simple, dar care ascund mii de ore de muncă, de antrenamente epuizante, de eforturi greu de cuantificat – o paralelă extraordinară cu munca, talentul și resursele ascunse în spatele fiecărui vin bun”, spune Marinela Ardelean, co-fondator al RO-Wine.

Vin Nasty sursa foto: Mediafax

Vin Nasty, sursa foto: Mediafax

Ilie Năstase, ambasador al vinului românesc

„Vinul românesc trebuie să se prezinte lumii și cred că Ilie Năstase este un ambasador perfect. Noi vom sprijini acest proiect în orice fel putem, inclusiv prin listarea vinurilor în toate locațiile grupului Fratelli, inclusiv Biutiful, Uanderful și Fratellini Bistro. Mesajul inscripționat pe sticlă este <<A câștigat peste 100 de titluri ATP. Și toate inimile>>. Este lucrul pe care i-l doresc din tot sufletul vinului românesc, în general, și acestei colecții, în particular: să atingă cât mai multe inimi”, a declarat Liviu Popescu, co-fondator RO-Wine.

Domeniile Prince Matei se referă la un terroir unic ce se întinde în jurul a două dealuri, Tegăneanu și Zorilor. Aici crește o viță de vie bătrână de peste 40 de ani. E un terroir care cere respect, măiestrie și migală pentru a se prezenta prin vinuri mari, cu potențial de învechire foarte bun.