Infofinanciar > Info > De la Agricultură, direct la DNA Timișoara. Adrian Chesnoiu a fost audiat
Info

De la Agricultură, direct la DNA Timișoara. Adrian Chesnoiu a fost audiat

Adrian Chesnoiu Sursa foto Ora de Sibiu
Sursa foto: Ora de Sibiu

Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii a fost audiat în cazul unui dosar de abuz în serviciu și instigare. Acțiunea s-a desfășurat la DNA Timișoara.

Adrian Chesnoiu este acuzat de instigare, sub forma participației improprii la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, dar și de abuz în serviciu, deoarece funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altcineva un folos necuvenit. Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis să trimită către DNA cererea de ridicare a imunității fostului ministru la Comisia Juridică.

„Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, conform comunicatului DNA.

Fără declarații până la finalul procesului

Potrivit realitatea.net, Chesnoiu a intrarea în sediul DNA, fostul ministru al Agriculturii a precizat fatul că acesta nu va face nicio declarație până când nu va fi finalizat procesul.

„V-am spus că nu fac nicio declarație, decât la finalizarea…. Când se va finaliza totul, v-am spus că eu nu sunt adeptul unei justiții televizate, că așa e normalitatea. M-am pus la dispoziția procurorilor, la final o să facem declarații”, a transmis acesta.

La finalul lunii iunie, Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru a Agriculturii după ce a fost deschis procesul.

„Suntem cu toții egali în fața legii”

„În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.”, a declarant acesteia în cadrul cererii de demisie postată și pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, în cadrul aceleiași declarații, el a mai susținut că se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

„De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a continuat Chesnoiu în continuare.

Cel care i-a luat locul în funcție a fost Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, care a ocupat postul de mai multe ori de-a lungul timpului.