Info

Ciucă, reacție după decizia ministrului acuzat de DNA: „ Am aprobat fără echivoc demisia”

Ciuca și Chesnoiu Sursa foto Aradon
Sursa foto: Aradon

Nicolae Ciucă, premier a aprobat decizia ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu de a demisiona.  El a menționat faptul că integritatea rămâne „un reper extrem de important” în ceea ce privește evaluarea miniștrilor.

Premierul a spus că a aprobat demisia lui Chesnoiu fără nicio problemă. Această decizie va trebui să urmeze procedurile la nivelul Guvernului în ceea ce privește nominalizarea unui ministru interimar în perioada următoare.

„Încă de la preluarea mandatului am convenit că la şase luni de zile se va desfăşura această activitate de evaluare a fiecărui ministru în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor sectoriale, conform portofoliului, stabilite prin programul de guvernare. În primul rând, trebuie să analizăm după reperele şi obiectivele stabilite prin programul de guvernare şi am convenit să nu se întâmple la şase luni, pentru că asta însemna să discutăm în luna iunie, când eram în plin proces de derulare a jaloanelor şi ţintelor pe trimestrul al II-lea. În felul acesta, am convenit în coaliţie ca această evaluare să se desfăşoare la finalul lunii iunie, când vor fi fost îndeplinite toate jaloanele şi ţintele şi în funcţie de aceasta să se ia şi decizia de evaluare a fiecărui ministru în parte. Integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important în evaluarea miniştrilor şi reacţia de astăzi a fost una pe măsură, domnul ministru Chesnoiu prezentându-şi demisia pe care am aprobat-o fără echivoc, urmând să se deruleze procedurile la nivelul Guvernului privind nominalizarea unui ministru interimar în perioada următoare, până când va fi o decizie politică privind înlocuirea domniei sale.”, a transmis premierul într-un interviu difuzat de Radio România Actualităţi.

Adrian Chesnoiu a demisionat

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcție. Totodată, el a spus că se  autosuspendă din PSD. Această măsură a fost luată după decizia Direcției Naționale Anticorupție de a cere Camerei Deputaților ridicarea imunității acestuia în vederea urmării penale pentru abuz în serviciu.

Comunicatul lui Adrian Chesnoiu:

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”