Infofinanciar > Lumea la zi > Nu mai este cale de întoarcere. Există o dată în care Israelul va invada Rafah
Lumea la zi

Nu mai este cale de întoarcere. Există o dată în care Israelul va invada Rafah

Netanyahu (sursă foto: The New Yorker)
Sursa foto Arhiva companiei

Premierul din Israel, Benjamin Netanyahu, a declarat luni că a fost stabilită o dată pentru o invazie din Rafah. Acest loc este ultimul refugiu din Gaza pentru palestinienii strămutați. Oficialul nu a dezvăluit această dată. În același timp, la Cairo a avut loc o nouă rundă de negocieri pentru încetarea focului.

„Astăzi am primit un raport detaliat despre discuțiile de la Cairo. Lucrăm în mod constant pentru a ne atinge obiectivele, în primul rând eliberarea tuturor ostaticilor noștri și obținerea unei victorii complete asupra Hamas. Această victorie necesită intrarea în Rafah și eliminarea batalioanelor teroriste de acolo. Acest lucru se va întâmpla. Există o dată”, a declarat Netanyahu.

Anunțul șocant a fost făcut la câteva ore după ce rapoartele au sugerat că Hamas și Israelul erau la doar două zile distanță de a ajunge la un acord de încetare a focului și la o înțelegere privind ostaticii care ar fi pus capăt, cel puțin temporar, celui mai sângeros război din Orientul Mijlociu din ultimele decenii, conform dailymail.com.