Infofinanciar > Lumea la zi > S-a dat sentința! Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare
Lumea la zi

S-a dat sentința! Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

S-a dat sentința! Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare
Sursa foto: arhiva companiei

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost condamnat joi, 28 martie, la 25 de ani de închisoare pentru fraudă legată de prăbușirea bursei sale digitale. Acest lucru a pus capăt ascensiunii sale fulminante.

În urmă cu mai puțin de doi ani, Bankman-Fried era regele cripto. Milenialul s-a întâlnit cu șefi de stat, a admirat priveliștea Caraibilor din apartamentul său de 30 de milioane de dolari și a promis că își va folosi averea pentru a îmbunătăți omenirea.

Anul trecut, un juriu l-a găsit pe bărbatul de 32 de ani vinovat de furtul a miliarde de dolari de la clienții FTX. De asemenea, acesta a mai fost găsit vinovat și de fraudarea investitorilor și creditorilor firmei sale de investiții în cripto-monede, Alameda Research.

Bankman-Fried i-a spus judecătorului înainte de sentința de joi că este bântuit în fiecare zi de ceea ce a pierdut.

„Am fost responsabil pentru FTX. Iar prăbușirea sa este din vina mea”, a spus el în timpul unei declarații de 20 de minute. O mulțime de oameni au fost dezamăgiți, a spus el. „Îmi pare rău pentru asta”, a mai adăugat el.

Procurorii federali au declarat că Bankman-Fried a comis una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria Statelor Unite. Alimentat de lăcomie și orgoliu, el a folosit banii altora pentru a-și finanța stilul de viață somptuos. Dar și pentru a face investiții riscante și pentru a-și urmări agenda politică, potrivit procurorilor.

Procurorii au cerut judecătorului districtual, Lewis Kaplan, să îl condamne pe Bankman-Fried la 40-50 de ani de închisoare, informează wsj.com