Infofinanciar > Info > Dan Negru, dezvăluiri incendiare despre TVR! Suma imensă primită de la stat de postul public. Ce urmăresc rechinii imobiliari
Info

Dan Negru, dezvăluiri incendiare despre TVR! Suma imensă primită de la stat de postul public. Ce urmăresc rechinii imobiliari

Dan negru sursa foto Click!
Sursa foto: Click!

Dan Negru comentează tot scandalul din jurul TVR-ului și a concursului Eurovision, în contextul în care există mai multe intrigi la mijloc. Una dintre ele ține de un teren de 7 hectare pe care este construit acum sediul TVR.

Dan Negru face declarații cu iz politic


Dan Negru a făcut o postare pe pagina lui de Facebook despre conducerea și bugetul alocat televiziunii anul trecut . Declarația lui este una cu iz politic, întrucât susține că TVR este condus „mereu de o șleahtă de politicieni”.  Bugetul de 76 de milioane de euro alocat pentru organizarea întregului eveniment nu a fost deloc înțeles. Tot el este de părere că reala miză politică în afacerea TVR este terenul de 7 ha de teren din centrul Bucureștiului.

Scandal la Eurovision

În urma excluderii juriului din România pentru oferirea punctelor, televiziunea română ia în considerare retragerea României de la edițiile viitoare ale Eurovisionului și acționarea în instanță a organizatorilor evenimentului.

„Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de ţări ale căror voturi s-au împărţit într-un mod care ridică suspiciuni. În timp ce unele ţări au fost penalizate, notele juraţilor fiind înlocuite cu note acordate de EBU – printr-un aşa-numit ”algoritm” netransparent, care ridică la rândul său suspiciuni – pentru altele nu a fost aplicată nicio sancţiune. Mai grav, au beneficiat de puncte suplimentare, dirijate de EBU în numele ţărilor penalizate. Impactul acestor suspiciuni asupra concursului şi asupra reputaţiei televiziunilor sancţionate putea fi eliminat complet dacă EBU ar fi comunicat părţilor implicate îngrijorările sale de îndată ce au fost observate, adică, miercuri, 11 mai, după cea de-a doua semifinală pentru juriu”, arată TVR.

România a fost judecată și sancționată. TVR va colabora cu celelalte țări în care televiziunile au fost sancționate pentru a descoperi dacă neregulile semnalate au fost rezultatul unei tentative de fraudă, conform reprezentanților din România.

Interzisă anunțarea votului

”Atitudinea de neînţeles a EBU faţă de TVR, un membru de tradiţie al acestei organizaţii, care merită tratat cu respect, este subliniată şi de faptul că organizatorii Eurovision au ales să mintă în timpul transmiterii rezultatelor finale ale concursului. Când a venit rândul reprezentantului României să anunţe rezultatul votului juriului, organizatorii au invocat o problemă tehnică inexistentă pentru a prezenta notele furnizate de ”algoritm.” Reiterăm ce am spus şi în primul nostru comunicat: nu a existat nicio problemă tehnică! Eda Marcus era pregătită să intre în direct, iar legătura funcţiona perfect. Singurul motiv pentru care ne-a fost interzisă anunţarea votului juriului din România, care acordase 12 puncte Moldovei, a fost acela că am refuzat să acceptăm punctajul impus de EBU”, scrie TVR.