Infofinanciar > Info > Logistica în acțiune. Dachser continuă investițiile și extinderea rețelei logistice la nivel global
Info

Logistica în acțiune. Dachser continuă investițiile și extinderea rețelei logistice la nivel global

Logistica în acțiune. Dachser continuă investițiile și extinderea rețelei logistice la nivel global
Foto: facebook.com

După o perioadă de boom economic, piața de logistică a înregistrat anul trecut o revenire la normalitate.

Dachser a fost printre companiile al căror an finaniar a fost marcat de un nivel redus al cererii de servicii logistice.  În contextul unei supracapacități semnificative și al scăderii puternice a tarifelor de transport aerian și maritim.

Scăderi asumate

În consecință, veniturile grupului au scăzut cu 12,5% față de anul precedent, atingând valoarea de aprox. 7,1 miliarde de euro.

Volumele de mărfuri transportate au scăzut cu 4,6% la 77,4 milioane de expedieri. Iar tonajul a scăzut cu 6,5% la aproximativ 40 de milioane de tone cub.

“Pe fondul unei economii globale în declin și al unui mediu de piață dificil, lanțurile de aprovizionare au fost mult mai puțin tensionate în 2023. Asta ne-a permis să ne concentrăm pe îmbunătățirea productivității, a utilizării capacităților și a calității. În același timp, am făcut investiții considerabile în extinderea rețelelor noastre”, a declarat Burkhard Eling, CEO al Dachser.

În 2023, cifra de afaceri a fost cu 25% mai mare decât în 2019, înainte de criză.

La vremea aceea, Dachser a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 5,7 miliarde de euro.

Extinderea rețelei globale

În 2023, compania a făcut achiziții strategice și a stabilit noi parteneriate în Olanda (Müller Fresh Food Logistics), Australia și Noua Zeelandă (ACA International), Japonia (50% joint venture Dachser Japan), Italia (80% joint venture Dachser – Fercam Italia), Africa de Sud (preluarea 100% a acțiunilor Dachser Africa de Sud), și Suedia (Frigoscandia).

Dintre acestea, doar achizițiile din Olanda și Oceania din prima jumătate a anului figurează în veniturile pe 2023.

„În 2023, am avut în mod deliberat o abordare anticiclică și cumpătată în ceea ce privește investițiile. Ne-am completat rețeaua europeană de grupaj din Italia cu a treia cea mai mare achiziție din istoria companiei noastre. Am exploatat piețe cheie de logistică alimentară din Benelux și din țările nordice. În plus, acum avem propriile noastre locații pe marile piețe din Japonia și Australia”, a mai spus Burkhard Eling.

Dachser se așteaptă în continuare la volume scăzute și la o creștere ușoară a veniturilor în 2024. „În urmărirea obiectivului nostru de a deveni cel mai integrat furnizor de servicii logistice din lume, continuăm să investim în extinderea și îmbunătățirea rețelelor noastre, în digitalizare, în acțiuni climatice și, bineînțeles, în angajații noștri”, spune Eling.