Infofinanciar > Info > Cutremur la Barcelona. Salariile fotbaliștilor sunt tăiate la jumătate
Info

Cutremur la Barcelona. Salariile fotbaliștilor sunt tăiate la jumătate

FC Barcelona
Foto: coinmarketcap.com

Faptul că FC Barcelona se confruntă cu mari probleme financiare nu este o noutate, totuși, faptul că a refuzat acordul cu La Liga o pune într-o situație precară. Se aude că Barca are datorii uriașe, de ordinul sutelor de milioane de euro.

Se umblă la bani

Singura soluție sunt reducerile salariale. Conform Mundo Deportivo, se pregătește un plan care presupune tăieri de salarii pentru aproape tot lotul. Potrivit cotidianului spaniol, fotbaliștilor li se va tăia 50% din leafă.

Ziarul mai notează că singurii care vor rămâne cu același salariu vor fi cei sosiți la echipă sezonul trecut, respective Ferran Torres (21 de ani), Memphis Depay (27 de ani) și Pierre-Emerick Aubameyang (32 de ani). În aceeași categorie vor intra și jucătorii care au semnat recent prelungiri: Ansu Fati, Pedri (ambii 19 ani) și Ronald Araujo (23 de ani).

Se mai spune că Franck Kessie (25 de ani) și Andreas Christensen (26 de ani), vor rămâne cu suma propusă în momentul în care și-au dat acordul să vină pe Camp Nou.

Problema La Liga

Noua situație este impusă de refuzul FC Barcelona de a încheia un acord dintre La Liga și fondul de investiții CVC. Astfel, oficialii clubului vor trebui să ia măsuri drastice și urgente până la data de 30 iunie.

Acesta este termenul-limită până la care Barca trebuie să scape de o datorie cuprinsă între 590 și 595 de milioane de euro pe care o are la colosul Goldman Sachs, datorie care s-a acumulat din cauza pierderilor financiare din ultimii doi ani. Datoria trebuia plătită inițial pe durata a 10 ani.

Potrivit publicației CCMA, Barcelona a refuzat să semneze înțelegerea făcută de La Liga cu fondul de investiții CVC, acre ar fi putut să aducă venituri de 8,2%, bani în plus .Refuzul vine de la faptul că FC Barcelona vrea mai mult, adică un procent de 25%.

Pentru acest lucru, catalanii își vor întreba membrii votanți dacă ar putea primi 25% din drepturile audiovizuale, în loc de cei 8,2%, cât era înțelegerea semnată de Ligă pe o perioadă de 50 de ani. Varianta Barcei este mai profitabilă pentru club, care poate aduna în plus venituri de 200 de milioane de euro.

Publicațiile sportive spaniole scriu că Barca ar avea câteva căi de a scăpa de datorie. Se aude că vor vinde 49% din acțiunile părții de marketing către BLM. Cu toate acestea, tăierile de salarii nu vor putea fi evitate.

Un simbol

Pe 29 noiembrie 1899, Joan Gamper a fondat clubul de fotbal Barcelona (Barca). Gamper a ales faimoasele culori albastru și roșu (culoarea vinului) pentru echipă și care reprezintă culorile cantonului elvețian din care își trăgea originile.

Legenda era pe cale să se nască: Kubala, Suarez, Cruyff, Maradona și Ronaldinho, printre mulți alții au semnat pentru club. În timpul secoului 20, „Barca” a devenit un simbol al Barcelonei (al orașului), un simbol care reprezintă identitatea Catalaniei ca o națiune. De aceea se spune că Barca este mai mult decât un club.