Infofinanciar > Info > Cupa „Nadia Comăneci”, ediția 2023. Eveniment important pentru tinerele gimnaste din toată țara
Info

Cupa „Nadia Comăneci”, ediția 2023. Eveniment important pentru tinerele gimnaste din toată țara

Cupa „Nadia Comăneci”, ediția 2023. Eveniment important pentru tinerele gimnaste din toată țara

Fundația „Nadia Comăneci” este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, care deține ca principal obiectiv sprijinirea și încurajarea sportului de performanță în rândul tinerilor, care au ambiția necesară pentru a atinge cele mai înalte standarde în acest domeniu. De asemenea, în cadrul acțiunilor realizate se numără și dezvoltarea educațională sau profesională, activități sociale și umanitare, ce au în centrul lor familia, fundamentul evoluției societății.

ONG-ul a fost realizat la inițiativa celebrului simbol al sportului românesc, Nadia Comăneci, prima din istorie care a obținut o notă perfectă în cadrul unui concurs olimpic de gimnastică. Fundația va desfășura în acest an la cea de-a IX-a ediție a Cupei „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, în cadrul căreia vor participa peste 80 de tinere gimnaste.

Gimnaste de 4-12 ani la Cupa „Nadia Comăneci”

Peste 80 de tinere gimnaste din toată țara vor călca la sfârșitul acestei săptămâni pe urmele Nadiei Comăneci. Acestea vor participa la cea de-a IX-a ediție a Cupei „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică. Cupa „Nadia Comăneci” este organizată anual de Fundația „Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești. Ediția din acest an are loc vineri, 19 mai 2023, în sala de  gimnastică în care s-a antrenat chiar Nadia Comăneci, sala care îi poartă numele, din cadrul CSM Onești, și se adresează tinerelor gimnaste cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.

Astfel, la ediția a IX-a a Cupei „Nadia Comăneci” participă gimnaste din următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7-9  ani, junioare 3 – nivel 6-10 ani, junioare 2 – nivel 5-11 ani și junioare 2 – nivel 4-12 ani. Câștigătoarele de la individual compus de la fiecare categorie vor primi câte o medalie cu chipul Nadiei, iar Fundația „Nadia Comăneci” le va răsplăti cu burse pe gimnastele care vor urca pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus, la toate cele patru categorii. În plus, toate micuțele gimnaste participante se vor bucura de surprize oferite de organizatori, parteneri și sponsori. Cupa „Nadia Comăneci”, ediția 2023 este organizată de Primăria Onești și se bucură de susținerea Chimcomplex, Roserv Green Energy, International Alexander, Nevila, Hotel Trotus, Boromir, Dedeman, Fundația Țiriac. Ca în fiecare an, publicațiile Evenimentul zilei, Capital, Infofinanciar, Infoactual sunt alături de gimnastică și Cupa Nadia Comăneci.

Cupa „Nadia Comăneci”, rampă de lansare pentru micuțele gimnaste

„Este o bucurie să oferim micuțelor gimnaste șansa de a-și dovedi talentul și performanțele sportive. Sunt foarte mândră că această competiție se dovedește în fiecare an o rampă de lansare pentru tinerele gimnaste. Și vreau să le mulțumesc antrenorilor, părinților, dar mai ales acestor viitoare campioane, că duc mai departe povestea de succes a gimnasticii românești”, a declarat Nadia Comăneci.  Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a fost lansată în anul 2013, la inițiativa Nadiei Comăneci, prin Fundația „Nadia Comăneci”, și se desfășoară în fiecare an în orașul natal al Zeiței de la Montreal, municipiul Onești, organizarea fiind susținută de CSM Onești și Primăria Onești.

În cei zece ani de la lansare, competiția a fost suspendată doar de două ori:  în 2017, anul în care Cluj-Napoca a găzduit Campionatul European de Gimnastică în aceeași perioadă în care ar fi trebuit să aibă loc și Cupa „Nadia Comăneci”, și în 2020, din cauza pandemiei SARS-Cov-2. Cupa „Nadia Comăneci” este inclusă în calendarul național sportiv al Federației Română de Gimnastică.