Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea în weekend? Temperaturile vor fi scăzute
Info

Cum va fi vremea în weekend? Temperaturile vor fi scăzute

Val de aer polar, ninsori în România
Sursa foto: arhiva companiei

Pe parcursul dimineții, în zonele de câmpie, va fi ceață. Temperaturile care se vor înregistra la orele amiezii vor fi cele specifice pentru această lună de iarnă. În depresiuni valorile din termometre se vor situa în jurul a zero grade Celsius. În cazul Dealurilor de Vest temperaturile vor fi mai ridicate, în jurul a 7 grade Celsius.

În acest sfârșit de săptămână, în Dobrogea și în Bărăgan va fi mai frig decât a fost în ziua de vineri, 15 decembrie. Cele mai ridicate temperaturi nu vor trece de 3 grade Celsius. În Dobrogea vremea va fi destul de caldă, iar ziua se anunță a fi însorită.

Vremea în restul țării

Vreme schimbătoare va fi în zona Moldovei de sud, dar și în nordul Munteniei. Se vor observa înnorări, soare sporadic, dar va sufla și vântul. Comparativ cu ziua de vineri, 15 decembrie, temperaturile vor fi cu aproximativ un grad sau două mai mici. La amiază valorile din termometre se vor situa în jurul a 4-5 grade Celsius.

Pe parcursul dimineții, în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în Bucovina, temperaturile vor fi scăzute. Ți în această parte a teritoriului se vor observa înnorări și ceață pe câmpie. Cele mai ridicate temperaturi se vor situa între 2 și 4 grade Celsius. În Bacău, pe parcursul nopții care urmează, se vor înregistra temperaturi de până la minus 5 grade Celsius.

Vreme frumoasă va fi astăzi, 16 decembrie, în Maramureș. Deși în această parte a țării cetățenii se vor bucura de o vreme plăcută, în partea de nord a Transilvaniei cerul va fi înnorat. De asemenea, există șanse ridicate să apară precipitații slabe. Cele mai ridicate temperaturi nu vor depăși pragul de 4 grade Celsius. Temperaturile negative se vor înregistra pe parcursul nopții în toate zonele.

Însorit, dar frig

Deși în ținuturile vestice ale României vremea va fi una însorită, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele care s-au înregistrat în ziua de vineri, 15 decembrie. Maximul care se va atinge în zona deluroasă este de 7 grade Celsius. Temperaturile care se vor atinge în rest sunt cuprinse între 4 și 5 grade Celsius. În cazul Banatului vor mai apărea și condiții de lapoviță.

Cele mai ridicate temperaturi care se vor înregistra în Transilvania nu trec de 2-3 grade Celsius. Pe parcursul nopții care urmează temperaturile vor coborî până la valoarea de minus 7 grade Celsius. Vor exista și ninsori temporare, cu precădere în zonele de munte. Vântul va sufla cu putere pe creste.

Și în Oltenia temperaturile vor fi scăzute. Cerul va fi acoperit, vor exista precipitații slabe și, de asemenea, va fi și umezeală. În ținuturile de sud atmosfera va fi una închisă. Vor exista, de asemenea, și posibilități de lapoviță în prima parte a zilei. Valorile din termometre care se vor înregistra vor fi unele normale pentru această perioadă a anului. Acestea vor fi situate între 3 și 4 grade Celsius, informează adevarul.ro