Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște? Meteorologii au făcut anunțul
Info

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște? Meteorologii au făcut anunțul

Prognoza meteo pe weekend. Vremea frumoasă se întoarce
Sursa foto: arhiva companiei

Directorul ANM, Elena Mateescu, i-a informat pe români cum va fi vremea de 1 Mai, dar și de Paște. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru vacanța care va avea loc în ultima lună de primăvară din acest an.

Românii speră ca de 1 Mai și de Paște vremea să fie una prielnică. În acest fel, ar putea să petreacă din plin în timpul liber pe care îl vor avea. Cu toate acestea, vremea nu pare să fie de partea lor.

Temperaturi ridicate în luna aprilie

Pe tot parcursul lunii aprilie, temperaturile medii vor fi mai mari decât cele care sunt normale pentru acest interval al anului. Statistic, zilele de la începutul lunii mai sunt unele în care vremea va fi una destul de capricioasă.

În perioada 1-8 aprilie 2024, valorile din termometre vor fi unele mai mari decât cele care sunt normale pentru acest interval al anului. Acest lucru se va întâmpla pe tot teritoriul țării noastre.

Excepție fac, însă, regiunile din nord-vest. Aici, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi unul deficitar. Acest lucru se va întâmpla cu precădere în sud-vestul teritoriului.

Vremea între 8 și 15 aprilie 2024

În intervalul cuprins între 8 aprilie și 15 aprilie 2024, temperaturile medii vor fi unele mai mari decât cele care sunt normale pentru această perioadă a anului. Situația se aplică pentru întreg teritoriul României.

În toate regiunile de la noi din țară, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare. În special în zonele de munte.

Prognoza meteo 15 aprilie – 22 aprilie

Și în acest interval cuprins între 15 aprilie și 22 aprilie 2024 temperatura medie a aerului va fi una ușor mai ridicată decât cea care este normală pentru această perioadă din an. De asemenea, acest lucru se va aplica pentru toate regiunile din România.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar. Acest lucru se va aplica în cea mai mare parte a României.

Cum va fi vremea de Paște și 1 mai

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis la Antena 3 CNN cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște.

„Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6°C.

Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25°C, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, este mesajul pe care l-a transmis aceasta marți, 2 aprilie, conform antena3.ro